Nou protest faţă de purtarea măştii, în Piaţa Universităţii. Orban: Mai bine din asta decât mască de oxigen

Foto: INQUAM/George Călin

Un nou protest faţă de purtarea măştii are loc, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Participanţii, foarte mulţi având alături de ei copii, reclamă dictatura medicală şi măsurile sanitare luate de autorităţi. Premierul Ludovic Orban le-a transmis protestatarilor să poarte mască de protecţie, pentru că este mai uşor decât să ajungă la masca de oxigen sau la ventilaţie mecanică, transmite News.ro.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, sâmbătă, ce le transmite protestatarilor şi a răspuns: ”Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească, Mai bine porţi mască din asta decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau de ventilaţie”. 

Premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar că forţele de ordine se feresc de intervenţii la astfel de evenimente.

”Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (…) Asta este o temă absurdă, să protestezi împotriva măştii, chiar mi se pare ceva…în condiţiile în care este demonstrat ştiinţific că masca este un mijloc de protecţie. E ca un protest împotriva sănătăţii publice. Un gest lipsit de noimă.”, a mai declarat premierul 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un nou protest faţă de purtarea măştii are loc, sâmbătă, în Capitală.

Protestatrii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi nu poată mască de protecţie, au steaguri tricolore şi cer renunţarea la măsurile de protecţie sanitară.

Mulţi dintre protestatari sunt alături de copii şi nu se respectă distanţa fizică.

Protestatarii cer libertate, respectarea drepturilor omului şi reclamă o ”dictatură medicală”.

La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de jandarmi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here