Numărătoarea inversă. Cererea DNA, în cazul Bănicioiu, trimisă la deputaţii jurişti

Fostul ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu, soseste la sediul Parchetului General, in Bucuresti, vineri, 6 decembrie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a transmis la Comisia juridică cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ Gabriela Scutea prin care este solicitată încuviinţarea urmăririi penale pentru deputatul Nicolae Bănicioiu, transmite News.ro.

Comisia juridică are termen până vineri să adopte un raport. Conducerea Camerei se va reuni vineri pentru a decide plenul în care va fi votată cererea în cazul lui Bănicioi.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, suspectat de DNA de trafic de influenţă şi luare de mită, consideră acuzaţiile vehiculate în presă false şi afirmă că doreşte să aibă acces la dosar cât de repede. El precizează că, dată fiind situaţia, a decis că nu va mai candida pentru un mandat parlamentar, în prezent el fiind deputat.

Procurorii cer Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

Potrivit procurorilor, „în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu”.

„Ulterior, aceeaşi persoană ar fi  primit de la aceiaşi oameni de afaceri,  prin intermediul unui complice, suspect în cauză,  suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, a mai transmis DNA.

Fostul ministru al Tineretului şi fost ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu este la al patrulea mandat de deputat, fiind ales de fiecare dată pe listele PSD. Din mai 2018, acesta a trecut la Pro România, partid condus de Victor Ponta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here