NYSE și Nasdaq întrerup tranzacționarea acțiunilor din Rusia, printre care și Mechel PAO

Bursa de Valori din New York și Nasdaq au întrerupt temporar tranzacțiile cu acțiuni legate de Rusia luni, după ce SUA și alte țări au adoptat sancțiuni drastice asupra invaziei ruse a Ucrainei, informează New York Post.

NYSE a declarat că a oprit tranzacționarea firmei ruse de telecomunicații Mobile TeleSystems PJSC, a companiei de minerit și oțel Mechel PAO și a firmei de anunturi imobiliare online Cian PLC din cauza „preocupărilor de reglementare”. 

(Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piața românească în 2002 controlând combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgoviște (COS), Ductil Steel Oțelu Roșu și Laminorul Brăila – n.red)

Nasdaq a declarat că tranzacțiile au fost întrerupte tranzacțiile mai multor companii, inclusiv ale operatorului rus de motoare de căutare Yandex și ale retailerului online Ozon, din cauza „știrilor în așteptare”.

Nu există deocamdată informații suplimentare cu privire la această decizie. Până acum, bursele nu au eliminat niciuna dintre companiile legate de Rusia.

Sursele au declarat pentru Reuters că întreruperile de la tranzacționare vin în timp ce oficialii studiază implicațiile sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

Luni mai devreme, Departamentul de Trezorerie a înghețat activele Băncii Centrale a Rusiei în SUA și a interzis americanilor să facă afaceri cu instituția. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here