NYT: Donald Trump s-a gândit să vândă Puerto Rico, după ce insula a fost devastată de Uraganul Maria

Președintele Donald Trump a luat în considerare ideea de a vinde insula Puerto Rico, după ce aceasta a fost devastată de către Uraganul Maria, a declarat fostul secretar pentru Securitate Internă, Elaine Duke, în cadrul unui interviu acordat New York Times.

Ideile inițiale ale președintelui au fost mai degrabă cele ale unui om de afaceri”, a declarat pentru NY Times Duke care era secretarul pentru Securitate Internă în exercițiu la momentul respectiv.

Putem externaliza electricitatea? Putem vinde insula? Știi, să cesionăm acel activ?”, ar fi întrebat președintele american, potrivit relatării lui Duke.

Aceasta a menționat însă că ideea nu a fost luată în considerare la modul serios sau discutată ulterior.

Peste 3.000 de persoane și-au pierdut viața în urma trecerii Uraganului Maria, iar întreaga insulă a rămas fără curent electric.

Președintele american i-a criticat pe oficialii locali pentru modul în care au gestionat miliardele de dolari din fondul de ajutor creat de guvernul federal, Trump acuzându-i pe liderii insulei de cheltuirea banilor și în alte scopuri nu doar pentru reconstrucție, potrivit CNN.

În noiembrie 2018 oficialii Casei Albe le-au spus liderilor din Congresul american că președintele nu dorește ajutoare suplimentare pentru insulă.

Donald Trump a negat însă consecvent orice culpă a administrației sale în ceea ce privește gestionarea crizei, afirmând anul trecut că a fost „un succes incredibil despre care nu se vorbește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here