O a doua țară din Europa atinsă de virusul ucigaș din China

Un prim caz de contaminare cu noul coronavirus chinez a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria (sud), a anunţat Ministerul bavarez al Sănătăţii, relatează News.ro, care citează AFP.

„Un bărbat din regiunea Starnberg a fost infectat cu noul coronavirus” şi ”a fost plasat sub supraveghere medicală şi izolare”, a anunţat luni seara într-un comunicat un purtător de cuvânt al ministerului bavarez.

Bolnavul se află „din punct de vedere medical în stare bună”, a precizat purtătorul de cuvânt fără să ofere alte detalii.

Rudele bolnavului au fost informate cu privire la simptome care pot apărea în cazul îmbolnăvirii şi cu privire la măsuri de precauţie igienică de luat.

Ministerul bavarez al Sănătăţii nu a oferit nicio informaţie cu privire la acest bărbat sau la circumstanţele în care s-a infectat cu virusul.

Berlinul şi-a îndemnat cetăţenii să evite călătorii ”non-indispensabile în China”.

Autorităţile germane au în vedere o „posibilă evacuare”, în cazul în care este solicitată, a cetăţenilor germani din oraşul chinez Wuhan, epicentrul virusului.

Germania devine astfel a doua ţară din Europa atinsă de noul coronavirus, după ce în Franţa s-au confirmat trei cazuri la 24 ianuarie.

Peste 100 de morți

Cei  trei bolnavi francezi – unul a Bordeaux (sud-vest) şi doi la Paris – au călătorit recent în China.

Epidemia de pneumonie virală s-a soldat cu peste 100 de morţi, iar aproximativ 4.500 de persoane au fost contaminate în ţară, potrivit unui ultim bilanţ oficial prezentat marţi dimineaţa.

În lume, peste 15 ţări au constatat prezenţa noului coronavirus pe teritoriul lor.

După China, Thailanda înregistrează cele mai numeroase cazuri – opt persoane contaminate.

Majoritatea pacienţilor din lume sunt persoane care au călătorit recent la Wuhan sau în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here