O aeronavă cargo Boeing B777F a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu ajutoare pentru Turcia

O aeronavă cargo Boeing B777F încărcată cu ajutoare umanitare a decolat duminică dimineaţă de pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” către Adana, Turcia, în misiune de sprijin pentru populaţia grav afectată de cutremure. O altă aeronavă este programată să decoleze în cursul zilei de duminică.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, o aeronavă cargo Boeing B777X a fost încărcată cu ajutoare umanitare pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi a decolat la ora 07.13 către Adana, Turcia, în misiune de sprijin pentru populaţia grav afectată de cutremure. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a avut ca prioritate această misiune umanitară, personalul fiind mobilizat pentru a asigura cât mai rapid toate operaţiunile aeroportuare necesare, în condiţii de maximă siguranţă şi securitate”, a transmis CNAB potrivit News.ro.

De asemenea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a alocat resursele operaţionale pentru îndeplini cu celeritate şi a doua misiune umanitară,  când o altă aeronavă cargo Boeing 777F este programată să decoleze în cursul zilei de duminică de pe Aeroportul Henri Coandă, pentru a transporta ajutoare către Turcia.
Numărul deceselor înregistrate după cutremurele devastatoare de luni din Turcia şi Siria este acum de peste 28.000, conform unui nou bilanţ. În Turcia, sunt 24.617 de decese, potrivit vicepreşedintelui Fuat Oktay. Au fost răniţi peste 80.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here