Încă o statuie a lui Cristofor Columb a fost scoasă dintr-un parc al orașului Saint Louis, au anunțat marți oficialii, acesta fiind ultimul monument înlăturat ca răspuns la protestele față de inegalitățile rasiale, relatează Reuters.

Imaginile televizate au arătat muncitori folosind o macara pentru a smulge statuia de pe pedestalul său din Tower Grove Park și a plasat-o pe culcată pe platforma unui camion. Oficialii nu au spus unde va fi dusă statuia.

Manifestanții antirasism din SUA, care au ieșit în stradă după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis, au cerut autorităților să dea jos monumentele care omagiază personalități precum Cristofor Columb, Leopold al II-lea, pentru colonizarea Congo, sau alte persoane implicate în comerțul cu sclavi.
Activiștii nativi americani au militat pentru înlăturarea statuilor cu Cristofor Columb, spunând că expedițiile sale în Americi au dus la colonizarea și genocidul strămoșilor.
Statuia fusese ridicată acum 140 de ani.
Acum o săptămână o statuia lui Cristofor Columb din Richmond a fost darâmată de protestatari.

Cristofor Columb (italiană Cristoforo Colombo, spaniolă Cristóbal Colón, n. 1451,Genova, Republica Genova – d. 20 mai 1506, Valladolid, Coroana Castiliei) a fost un navigator italiano-spaniol. A navigat spre vest, pe Oceanul Atlantic, în căutarea unei rute spre Asia, dar și-a câștigat reputația descoperind, la 12 octombrie 1492, un nou continent, denumit mai târziu, America, în perioada precolumbiană fiind cunoscută doar Lumea Veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here