O asistentă în vârstă de 46 de ani din Botoșani a murit din cauza COVID-19. Nu avea alte afecțiuni

Încă un deces în rândul cadrelor medicale din cauza infecției cu noul coronavirus. O asistentă din Botoșani care a ajutat mai mulți pacienți să se vindece de virus a murit din cauza COVID-19.

Femeia avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, asistenta a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat.

A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă„, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here