După sindicaliști, politicieni și primarul Capitalei, Gabriela Firea, o mișcare a elevilor, înființată în urmă cu mai puțin de o lună, cere desființarea examenelor de bacalaureat și de evaluare națională, dezvăluie newsweek.ro.

În acest fel se crează un pol de presiune pentru ca elevii să obțină diploma de bacalaureat doar pe baza mediilor din ultimul/ultimii ani, eludând dificilele examene de final de an.

Se poate ajunge la o „amnistie” generală pentru toți elevii care nu au luat bacalaureatul în anii trecuți și pentru cei în pericol să nu îl ia anul acesta.

O mișcare născută în urmă cu o lună

Pe pagina de Internet a Mișcării Elevilor din România nu este trecută nicio persoană/adresă de contact. Nu știm cine face parte din forul de conducere.

Există două postări, una legată de „incompetența autorităților”, iar cealalaltă intitulată „Argumentele noastre”. Nu există adresă, conducere sau persoană de contact.

Singura persoană cu identitatea „la vedere”, care reprezintă Mișcarea Elevilor din România este avocata Diana Iovanovici-Șoșoaca. Deși, oficial, susține că elevii pe care îi reprezintă se tem de efectele coronavirus, ea crede că virusul este o invenție menită să răpescă din libertățile individuale.

Mișcarea Elevilor era necunoscută în urmă cu o lună. Prima postare de pe pagina de Facebook, care are 3.100 de aprecieri, este de pe 1 mai, când și-a schimbat imaginea de profil.

„Noi suntem cei care credeam că examenul de Bacalaureat ne va schimba viața… Poate în acea zi, termometrul va arăta mai mult de 37, sigur hârtiile able nu vor avea texte după care să copiem, dar poate vor avea mici particule ale virusului…

Poate că toate emoțiile constructive se vor simți sufocate de presiunea măștii de pe față sau a combinezonului pe care îl purtăm pentru a-i proteja pe cei dragi, la care ne întoarcem acasă. Poate că vom reuși, poate vom lua Bacalaureatul, poate vom lua chiar o notă mare, dar poate peste doar câteva zile vom da un alt test, iar el va ieși pozitiv….

Pentru ca toate acestea să nu devină o tristă realitate, ne-am născut noi, Mișcarea Elevilor din România…”, se arată în a doua postare, din 2 mai.

După ce arată că nu toți elevii au urmat cursuri online (materia predată la distanță, de pe semestrul doi, nu intră în probele de examen n.red.) și se îndoiește de condițiile sanitare din școli, Mișcarea Elevilor propune:

„anularea Bacalaureatului și echivalarea notei cu media materiilor alese pentru examen din anii precedenți”.

Am vrut să intrăm în legătură cu reprezentanții „Mișcării Elevilor”, dar nici pe pagina de Fb nu există persoană de contact.

Intră în scenă pastorul Terheș

Pe pagina de Fb a „Mișcării elevilor” există un serial susținut de elevi (fără fotografii, linkuri spre conturi valide de FB), intitulat „Jurnal de confesiuni”. Este citat și „un profesor” tot anonim care declară: „Consider că, examenele naționale nu au o miză și nici nu au prea avut până acum. În acest an ar trebui anulate pentru a evita expunere inutilă.”

Pe pagina de FB există 13 astfel de confesiuni și o imagine cu patru elevi din Mișcare care se întâlnesc cu europarlamentarul Cristian Terheș, ales pe listele PSD prin influența lui Dan Voiculescu. Elevii poartă mască, Terheș, nu.

Elevii sunt o avocată care contestă COVID-19

Zilele trecute, portalul dcnews.ro, controlat de Bogdan Chirieac și apropiat de PSD, a publicat, în exclusivitate, „Un memoriu al Mișcării elevilor”. Știrea e preluată de Antena 3 dar și de Mediafax. Agenția de presă nu oferă niciun background legat de cine reprezintă această Mișcare.

Memoriul se adresează ministrului Educației Monica Anisie și este făcut de „subscrișii Mișcarea Elevilor din România și Cabinetul de avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă”.

După ce invocă starea de urgență, care a fost urmată de cea de necesitate și suspendarea cursurilor, se solicită „anularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat și promovarea claselor a VIII-a și a XII-a prin calcularea medilor celor patru ani de studiu care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene”.

Nimeni din partea Mișcării Elevilor nu semnează documentul.

Memoriul elevilor este semnat doar de avocata Diana Iovanovici Șoșoacă și nimeni altcineva. Se păstrează aceeași secretomanie legată de cine sunt reprezentanții acestei „Mișcări a  Elevilor”.

Memoriul, la finalul căruia există doar data și ștampila casei de avocatură, invocă faptul că statul nu poate asigura normele sanitare și igience pentru copii și aduce argumente de natură socio-psihologice pe care le preia din presa românească.

Moare de spaima COVID în școli, care nu există în realitate

Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă acționează în numele „Mișcării Elevilor”. În Memoriul pe care l-a parafat crede că examenele trebuie anulate pentru că pun în pericol sănătatea participanților.

Pe pagina sa de Facebook, unde este extrem de activă, avocata crede, dimpotrivă, că prin COVID autoritățile nu vor decât să reducă libertățile, iar virusul nu este de speriat.

Diana Iovanovici se pronunță împotriva termoscanării, a luării temperaturii și a purtării măștii (este extaziată atunci când un coleg de la o instanță din Cluj a venit cu o cagulă în loc de mască).

Textul integral poate fi citit AICI

1 COMENTARIU

  1. TOVARASA AVOCAT PISOACA ,MATALE CUM AI PROMOVAT BACALAUREATUL , PROBABIL A DOUA SAU A TREIA OARA !!! CE LE MAI TREBUIE SCOALA ,EXAMENE SI BATAIE DE CAP, TRIMITE-I DIRECT LA SPARANGHEL, TREBUIE SA STIE DOAR SA SEMNEZE SI SA NUMERE BANII DUPA PAREREA UNEI ASEMENEA „ADVOCATE” . MAI AI SA PROPUI SA SE DESFIINTEZE SCOLILE !!!ESTI BUNA DE MINISTRU PROSTOLOGIEI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here