O cățelușă lăsată în urmă din cauza pandemiei a călătorit peste 16.000 km pentru a-și regăsi stăpânii

O cățeluță adoptată din Sicilia de o familie de australieni aflată într-o călătorie cu iahtul în jurul lumii a fost lăsat în urmă, în Statele Unite, în momentul în care noii săi stăpâni au fost nevoiți să se întoarcă urgent acasă din cauza pandemiei COVID. A urmat o adevărată aventură: micul câine din rasa Dachshund a schimbat mai multe gazde temporare și a călătorit peste 16.000 de kilometri, pentru a ajungem după cinci luni alături de familia sa.

Cei patru membri ai familiei Eilbeck – Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max – au avut la dispoziție mai puțin de 48 de ore pentru a părăsi SUA, înainte ca granițele să se închidă, fiind nevoiți să o lase în urmă pe micuța Pip din cauza restricțiilor stricte privind importul animalelor de companie în Australia, scrie CNN.

Pe 27 martie, Zoe Eilbeck a închiriat o mașină și a condus opt ore din Carolina de Sud până în Carolina de Nord, unde a lăsat câinele în grija unei prietene, înainte ca familia să se întoarcă Sydney. Din păcate, femeia avea deja doi câini la fermă și nu a putut să o primească și pe Pip, însă ajutorul a venit din partea unei iubitoare de animale din orașul Hillsborough. În tot acest timp, adevărații stăpâni ai cățelușei se luptau cu birocrația australiană privind transportul animalelor de companie din SUA în Australia.

Din cauza interdicțiilor de călătorie, Zoe nu s-a mai putut întoarce în SUA după Pip, care a fost nevoită să călătorească singură până în Australia. 

Cu ajutorul unei asociații pentru protecția animalelor, Pip a ajuns cu avionul în Los Angeles, apoi în Auckland, în Noua Zeelandă. În tot acest timp, toți cei care au participat la aventura cățelușei au urmărit cu emoție zborul în care se afla Pip. 

Cățelușa a ajuns în Auckland pe 23 iulie și a intrat în carantină înainte de a fi îmbarcată pe o cursă aeriană către Melbourne, unde a petrecut încă 10 zile în carantină, așa cum este obligatoriu pentru fiecare animal de companie care vine în Australia din străinătate. Pip urma să zboare la Sydney pe 3 august, dar statul Victoria și-a închis granițele din cauza creșterii alarmante a cazurilor COVID. 

Fratele lui Zoe, Rob, care locuiește în Melbourne, a fost de acord să aibă grijă de Pip pentru câteva zile. Povestea aventurii lui Pip a devenit atât de populară în Australia, încât compania Virgin Australia a decis să intervină și să ajute cățelușa să ajungă înapoi la stăpânii săi. Pip a ajuns în cele din urmă în Sydney, pe 11 august, la cinci luni după ce a fost despărțită de familia Eilbeck.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here