O femeie cu simptome similare gripei a murit la un spital din București. Raed Arafat exclude suspiciunea de coronavirus

Foto: Pixabay

Direcţia de Sănătate Publică face verificări după ce o femeie de 41 de ani cu simptome de gripă adusă miercuri la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, în stop cardio-respirator, a decedat. Femeia, care nu era cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost supusă testelor de gripă care însă au ieşit negative. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, pentru News.ro, că este exclusă suspiciunea de coronavirus în acest caz.

Femeia în vârstă de 41 de ani a solicitat o ambulanţă întrucât avea dificultăţi respiratorii asociate unor simptome de gripă. În ambulanţă, însă, ea a intrat în stop cardio-respirator, fiind dusă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, unde a decedat.

Testele pentru gripă făcute în cazul femeii au ieşit negative, au declarat surse medicale.

Trupul neînsufleţit al acesteia a fost luat de la spital de un echipaj medical cu echipament de protecţie şi transportat la INML în vederea autopsiei.

Contactat de News.ro, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că suspiciunea de coronavirus este exclusă în acest caz.

Direcţia de Sănătate Publică face, conform procedurii, verificări cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here