O firmă privată cu zero angajați asigura servicii de pompieri pentru Institutul Matei Balș

Un incendiu a avut loc intr-un salon cu pacienti internati la spitalul Matei Bals din Bucuresti, in urma caruia patru persoane au decedat si 120 au fost evacuate. Vineri 29 ianuarie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Matei Balș nu avea autorizare ISU de funcționare, ci doar un aviz, din mai multe motive, printre care și pentru că “nu existau pompieri permanent de serviciu în spital”, potrivit Digi24. Institutul a achiziționat în ultimii doi ani, servicii de pompieri, în valoare de 286.000 de lei, cei mai mulți bani cheltuiți de o instituție publică din Capitală, pe acest tip de serviciu, în ultimii 10 ani. Contractul a fost atribuit direct, unei firme care a asigurat institutului și deszăpezirea și care nu mai are alte colaborări cu instituții publice.

Societatea Midan Fire Exit SRL a luat ființă în august 2018, în localitatea Pantelimon, jud. Ilfov. Fondator ai firmei este Ecaterina David, iar domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 842 -Activități de servicii pentru societate;- activitate principală: 8425 – Activitati de lupta împotriva incendiilor si de prevenire a acestora. (cf. MO)

Nici nu se uscase bine cerneala pe actul de înființare că firma reușește să primească un contract de deszăpezire, pentru Institutul Matei Balș, în valoare de 28.560 de lei, în noiembrie 2018.

Firma încheie primul an de existență, 2018, cu profit, de 19929 de lei, fără a avea însă niciun salariat.

Sursa Ministerul de Finanțe

În 2019, pe lângă alte 2 contracte de deszăpezire încheiate cu Institutul Matei Balș, firma primește prin atribuire directă, și un contract de servicii de pompieri, în valoare de 44.000 de leș. În total, Institutul încheie cu MIDAN FIRE EXIT 3 contracte în valoare de 92.000 de lei. Firma termină și anul 2019 pe profit, 90163 de lei, și tot fără niciun angajat.

Sursa Ministerul de Finanțe

2020 – contract pentru servicii de pompieri de 242.000 de lei

În 2020, relația dintre firma MIDAN FIRE EXIT și Institutul Matei Balș se consolidează. Din nou vorbim de 3 contracte, încheiate prin atribuire directă, două de deszăpezire și unul de stingere a incendiilor. Valoare totală – 291.000 de lei.

Sursa SEAP

În ultimii 10 ani, contractul dintre Institutul Matei Bals și firma Midan Fire Exit este cel mai mare, pe acest tip de servicii, din Capitală, scrie buletin.de.

Am solicitat, telefonic, un punct de vedere reprezentantului firmei privind activitatea la institut și despre intervenția din această dimineață.

 • Reporter: V-am sunat pentru că firma dumneavoastră are încheiat un contract de 200.000 lei pentru servicii de pompieri cu Institutul Matei balș. Aveți câteva momente.
 • Persoană firmă: Da, spuneți.
 • R: Noaptea trecută aveați persoane de serviciu la Matei balș?
 • P.F.: Da, erau.
 • R: Câte persoane?
 • P.F.: Păi, s-au mobilizat. Au venit și de acasă. Au participat la evacuare.
 • R: Dar înainte de asta au fost acolo sau au venit doar după izbucnirea incendiului?
 • P.F.: Da, lucrează 24/7 persoane de la noi la Matei Balș.
 • R: Câte persoane sunt în permanență la Institut?
 • P.F.: Două persoane.
 • R: Câte intervenții ați avut până acum la Institutul Balș?
 • P.F.: N-am mai avut pentru că nu s-a mai întâmplat vreun incendiu până acum.
 • R: Am înțeles

În această dimineață, un incendiu izbucnit la Pavilionul 5 a ucis 5 persoane și a distrus 4 saloane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here