O postare cât o biografie. Cine este cu adevărat Gabriela Firea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trebuie să recunoaștem, este fascinant modul în care funcționează disprețul. Când ți-e lumea mai dragă, bubuie din tine și dă cărțile pe față. Așa cum s-a întâmplat în cazul postării grotești prin care Gabriela Firea le-a atacat, ca un flăcău de gang, pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația „Dăruiește Viață”, inițiatoarele primului spital oncologic pediatric din România.

Un scuipat cu boltă trimis de primărița Capitalei de la înălțimea unei funcții pe care și-a asumat-o nu ca o responsabilitate administrativă, ci – după cum arată ieșirile sale publice de la preluarea mandatului – ca un hobby de vătaf pentru satisfăcut furii și aroganțe faraonice.

Deci, avem un proiect vital: un spital oncologic pentru copii; avem o statistică sinistră – în România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce alte state europene 80% dintre ei trăiesc. Și ce mai avem? O Gabriela Firea care, în dulcele stil al mahalalei politice peremiste, transformă o nevoie urgentă de infrastructură medicală într-o gheretă  de comercializat resentimente.

Și mai punctează ceva Stăpâna de pe Dâmbovița: își dă foc la eticheta atent croșetată de consilierii săi. De la înscăunare, Firea s-a marketizat pe simbolul familiei. Profilul său de Facebook este un veritabil potop de maternitate, în centrul căruia, ca într-o siropoasă parabolă proletcultistă, Copilul este altarul de PR. Sunt zeci, sute de poze cu Gabriela Firea și Florentin Pandele radiind electoral în preajma copiilor, trași în poster de parcă ar candida pentru un loc în Biblie. Firea-familista, Firea-hipermamă, Firea-tradiționalista, Firea-vestala-decenței.

Numai că ipocrizia, aidoma minciunii, are picioare scurte și calcă somptuos în străchini. Postarea aceasta îmbibată de ură concentrează în ea mai mult adevăr despre caracterul Gabrielei Firea decât ar face-o un vraf de investigații jurnalistice.

Nu sunt multe de spus. Cancerul este o boală cruntă. Și, pare-se, are și clovni pe măsură. Gabriela Firea tocmai a devenit unul dintre ei.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here