Monica Anisie: Există posibilitatea ca școlile să rămână închise

Foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă seară, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va fi decretată stare de urgență, că există posibilitatea ca școlile să rămână închise și după 22 martie. Într-o intervenție la Digi24, Monica Anisie a spus că elevii vor învăța online, de pe platforme puse la dispoziție de diverse companii.


Există posibilitata suspendării cusrurilor. Lucrăm la cele mai bune măsuri. Am găsit mai multe soluții ca să lăsăm copiii fără școală. Am apelat la utilizarea platformelor online, puse la dispoziție gratuit de companii. Am realizat un parteneriat cu TVR pentru a facilita accesul la educație. Deja au început filmările. Avem profesori voluntari și de luni vor fi primele emisiuni predare/ învățare elevii clasei a VIII-a și ai clasei XII-a”, a declarat Monica Anisie. Pentru elevii celorlalte clase, profesorii vor preda lecții online.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9,00 – Limba şi literatura română, de la 9,30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15,00 – Limba şi literatura română şi de la 15,30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV. Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here