Detaliile care fac legătura dintre Firea și contul de Facebook de pe care a fost lansat atacul la adresa primului spital oncologic pentru copii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a creat un iureș pe Facebook, stârnind reacții critice virulente, după ce a dat share unui mesaj care le ataca, într-un limbaj incalificabil, pe cele două inițiatoare ale proiectului care a dus la construirea primului spital oncologic pentru copii, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

Mesajul căruia Gabriela Firea i-a dat share a fost postat pe profilul ei personal de Facebook, nu pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, cea care postează în special în calitate de primar. Multă lume s-a întrebat dacă profilul este real. După cum arată secțiunile completate și activitatea intensă de pe profil, nu este vorba despre un cont fals.

Pe contul de Facebook apar și poze de familie, alături de copii și soțul ei, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari.

Carmen Uscatu, de la Asociația „Dăruiește Viață”, cea care construiește spitalul oncologic pediatric, a declarat pentru Universul.net că și ei au verificat autenticitatea contului de Facebook, precizând că îi aparține fără îndoială Gabrielei Firea. De altfel, atacul primarului Capitalei nu a venit chiar din senin. Recent, alți reprezentanți de vârf ai administrației PSD au făcut demersuri concrete pentru a prelua controlul asupra donațiilor, în valoare de 26 de milioane de lei, făcute pentru construirea spitalului oncologic pediatric. Asupra acestui subiect, Universul.net va reveni în scurt timp.

O scurtă trecere în revistă a tipurilor de postări de pe acest cont scoate la iveală două detalii: 1) multe dintre postări țintesc sectorul medical și faptul că Guvernul Orban va închide spitale; 2) Firea obișnuiește să dea share postărilor Danei Budeanu, o aprigă susținătoare a teoriilor politicianiste fabricate la PSD.  

Share de la Dana Budeanu
Share de la Dana Budeanu
Share de la Dana Budeanu

Profilul Gabrielei Firea este urmărit de 33.017 utilizatori. Dacă pe pagina de Facebook este consemnată în mare parte activitatea ei de primar, profilul este folosit pentru a defula pe diverse teme de agendă politică ale PSD.

Universul.net a încercat să ia legătura cu Ligia Enache, consilierul personal al primarului Gabriela Firea, pentru o reacție pe acest subiect, însă aceasta nu a răspuns la telefon. REVENIM mai târziu cu mai multe detalii.

„Voi sunteți doar niște gunoaie”

Dana Budeanu. Foto: Facebook

În ceea ce o privește pe Dana Budeanu, pagina ei de Facebook este o adevărată fabrică de propagandă a PSD. Folosește în general mesaje scurte scrise pe o imagine pentru a fi mai eficiente în diseminarea pe news feed-ul rețelei.

Personaj controversat din lumea showbizului, Dana Budeanu se recomandă ca „stilistă” și „critic de modă”. Este invitată săptămânal la emisiunea „Vorbește lumea” de la PRO TV. Iar agresivitatea, limbajul licențios și problemele gramaticale abundă pe profilul ei Facebook.

Recent, Dana Budeanu a avut o reacție violentă după mai multe articole apărute în presa de scandal legate de prezența ei la botezul fetiței Elenei Udrea.

„Menționarea numelui și a datelor personale sunt protejate de lege. Mi-a fost menționat numele de către un personaj cunoscut din România. Să ne revenim, suntem într-un sat. Am inventat și s-a inventat presa de scandal din România. Ceea ce voi încercați să faceți azi, noi făceam la 20 de ani. Mă includ. Iată că supraviețuiește și e încă singura. 90% dintre voi sunteți doar niște gunoaie, niște oameni fără onoare, care ați dormit în paturile tuturor infractorilor despre care scrieți”, a răbufnit Budeanu la emisiunea „Vorbește lumea”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here