Codruța Filip, cântăreața fotomodel angajată la Ministerul Sănătății, este din Iași. Laura Gafton, directoarea direcției care monitorizează și implementează spitalele regionale care a fost și șefa comisiei de interviu, este tot din Iași, dezvăluie Curentul. Laura Gafton a fost și vicepreședinte al filialei din Iași a partidului conservator condus de Dan Voiculescu.

În urmă cu 8 ani, pe 10 septembrie 2012, ziarul Curentul dezvăluia că „Ministerul Agriculturii, condus de Daniel Constantin, se pregătește să-i ofere unei aghiotante din teritoriu, pe numele ei Cristina Laura Gafton un post de directoare în minister. Conform unui anunț postat pe site-ul Ministerului Agriculturii pe 23 august, în data de 21 septembrie se va organiza concurs pentru ocuparea funcției de director general al Laboratorului Central pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor București. O poziție importantă care presupune sau au trebui să presupună o experiență importantă în domeniu, dublată de cunoștințe solide. Dacă nu ești membru al Partidului Conservator. În condițiile în care ai carnetul de membru de partid în buzunar și ești un soldat zelos în armata lui Voiculescu, aceasta e singura recomandare de care ai nevoie pentru a obține acest post cu greutate în domeniul agricol. Potrivit informațiilor noastre, anunțul pentru concurs a fost pregătit astfel încât să se potrivească mănușă profilului profesional al Cristinei Gafton, incluzându-se ca spe­cializări și farmacia, iar experiența a fost redusă la 3 ani, pentru că juna conservatoare nu a intrat de prea multă vreme în câmpul muncii”. Mai multe detalii AICI.

Pe 3 octombrie 2012 am publicat rezultatul concursului: Laura Cristina Gafton a ajuns din farmacistă directoare în Ministerul Agriculturii, dezvăluia articolul ”Tânăra domniță de la Iași a primit funcție înaltă în ministerul lui Ăla micu al lui Voiculescu”.

Între anii 2012 și 2016 nu s-a mai auzit nimic de Laura Gafton în afară de faptul că în 2013 omoară o femeie pe șosea într-o vineri seara, în timp ce conducea spre Iași.În 2016, deși era în închisoare, executând pedeapsa de 10 ani, Dan Voiculescu a încercat prin interpuși să o planteze pe Gafton la Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății dar după ce Ziarul Curentul a dezvăluit că se încearcă trucarea unui concurs, (citiți AICI ), acesta s-a anulat și Laura Gafton a plecat înapoi la Iași, lucrând la Consiliul Județean Iași până în 2018 când Sorina Pintea a adus-o directoare în Ministerul Sănătății.

Anul trecut, Gafton a trucat un concurs scris după cum dezvăluia 7est.ro. dar Sorina Pintea, ministrul Sănătății la acea vreme, nici nu a vrut să audă să o demită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here