O retragere care zguduie Kremlinul. Armata rusă fuge din Herson pentru a evita pierderi uriașe / În aceeași zi, a murit și o marionetă a Moscovei

Sursa: www.pravda.com.ua

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, transmit agenţiile Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Într-o declaraţie televizată, generalul Serghei Surovikin, comandantul operaţiunii militare ruse împotriva Ucrainei, a precizat că oraşul Herson, situat pe malul de vest al Niprului, nu mai poate fi aprovizionat. Prin urmare, el a propus ca trupele ruse să ia poziţii defensive pe malul de est al fluviului.

”Începeţi retragerea soldaţilor!”, a transmis Şoigu în urma raportului generalului Surovikin, care a recunoscut că nu este „deloc” o decizie uşor de luat.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-le pe cele ruse să apeleze la pontoane şi alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii.

Și un deces la vârf

În aceeași zi de miercuri, 9 noiembrie, a fost anunțat și decesul portavocii autorităților de ocupație din regiunea Herson, Kirill Stremousov, transmite Meduza. El ocupase funcția de șef adjunct al administrației regionale pe care o numise aici guvernul rus și comentase adesea situația din regiune.

Stremousov a murit într-un accident de mașină, decesul fiind confirmat și de șeful administrației, Vladimir Saldo.

Armata rusă a capturat Hersonul pe 2 martie, la o săptămână după declanșarea invaziei din Ucraina.

INFO RUSIA | Lenin, izvor și pentru Putin / Anemia Internet of Things / Dispărut pe crucișător, dar mobilizat / TV și internet mai scumpe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here