O vizită ca un spin în talpă. Firea încearcă să se dezică de apariția la București a lui Ion Ceban, primarul Chișinăului

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, neagă că l-ar fi invitat la București pe edilul Chișinăului, socialistul Ion Ceban, care a avut constant o atitudine de inamiciție față de România.

Primarul Chișinăului a fost prezent la București, joi, unde s-a întâlnit cu doi primari de sectoare – Dan Tudorache (Sectorul 1), Gabriel Mutu (Sectorul 6) – și viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Primăria Capitalei a precizat că primarul Gabriela Firea nu a avut o întrevedere cu Ion Ceban, dezmințind „informațiile care circulă în spațiul public” despre faptul că „l-ar primi la București, în cadrul unei vizite oficiale” pe Ceban, potrivit Europa Liberă.

În replică, Ion Ceban a postat pe Facebook invitația transmisă de Gabriela Firea, purtând negru pe alb semnătura ei.

Vizita la București a socialistului a fost rapid consemnată și de Sputnik, ancoră a propagandei ruse în România și Republica Moldova.

În 2018, în România a constituită Alianța pentru Centenar, care urma să organizeze mai multe acțiuni de serbare a celor 100 de ani de la Marea Unire. În cadrul unui reportaj al NTV Moldova despre acest subiect, Ion Ceban, în calitate de purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, învinuia România de ingerințe în treburile Republicii Moldova. Mai mult, Ceban susține că România finanțează „lichidarea” Republicii Moldova.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here