Obran: Mai degrabă prestaţiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu mi-au crescut şansele de a recâştiga alegerile

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu şi-a imaginat că premierul Cîţu „aruncă în aer coaliţia şi declanşează o criză politică gravă şi vom ajunge ca un partener să depună moţiune de cenzură”. El consideră însă că votul la Congres nu depinde de acest factor, ci de evaluarea pe care delegaţii o fac candidaţilor. „(…) mai degrabă prestaţiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu mi-au crescut şansele de a recâştiga alegerile”, susţine el.

„Cine şi-a imaginat că premierul Cîţu aruncă în aer coaliţia şi declanşează o criză politică gravă şi vom ajunge ca un partener să depună moţiune de cenzură? Nu aveam de unde să ştiu”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

El a continuat spunând că acest lucru nu afectează votul din Congresul PNL.

„Votul la Congres nu depinde de acest factor, depinde de modul în care delegaţii vor evalua candidaţii şi mai degrabă prestaţiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu mi-au crescut şansele de a recâştiga alegerile”, a punctat Orban.

El a reiterat că nu doreşte înţelegeri cu PSD.

„Nu voi accepta niciodată nicio înţelegere nici pe faţă, nici pe sub masă cu PSD. Cariera mea arată că, dacă eşti consevent cu idelile liberale, nu poţi face compromis cu un partid care a ţinut România pe loc, ne-a făcut praf imaginea pe plan internaţional. Dacă există colegi care vor o astfel de înţelegere…”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat că nu vrea să creadă că poziţionarea de joi a PSD este „dictată de discuţii avute de colegii mei şi PSD”.

„Poziţionarea PSD, bat toba că depun moţiune de cenzură de luni de zile, dau declaraţii înfiorătoare despre coaliţie, ei spun că cel mai mare rău e Guvernul Cîţu, ei amână dezbaterea pe moţiune. E ceva de Kafka”, a susţinut el.

Orban a menţionat că mai trebuie să îşi prezinte moţiunea cu care candidează la şefia PNL în 20 de judeţe, astfel că îşi va delega atribuţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here