Moţiunea de cenzură, citită joi. Votul, după decizia CCR

Foto: INQUAM/George Călin

Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului, transmite News.ro.

De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern – Parlament privind moţiunea.

Decizia a putut fi luată, întrucât a existat cvorum.

În cursul şedinţei, UDMR  A susţinut ca moţiunea să fie dzabătută după decizia Curţii Constituţionale cu privire la conflictul juridic Guvern -Parlament pe tema moţiunii, propunere adoptată şi cu voturle PSD şi PNL.

Nu poate fi estimată o dată în care va avea votul asupra moţiunii, dat fiind că CCR a stabilit ca părţile implicate să transmită până pe 15 septembrie punctele de vedere referitor la sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, urmând ca data şedinţei de judecată să fie stabilită ulterior.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că a convocat, împreună cu preşedintele Senatului, plenul camerelor reunite, însă nu a fost stabilită ordinea de zi, întrucât nu este regulamentar ca preşedinţii să facă acest lucru. „Pentru ordinea de zi, convocăm Birourile Permanente Reunite”, a explicat Orban. El a subliniat că prima obligaţie a membrilor PNL, conform statutului, este de a respecta Constituţia şi legile ţării.

„Atrag atenţia colegilor mei mai înfierbântaţi că au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării”, a punctat el. Orban a explicat că, odată convocată, şedinţa plenului celor două camere se va desfăşura.

The Times: De ce carisma unui lider nu este suficientă în lumea de astăzi

1 COMENTARIU

  1. Domnilor politicieni ati fost trimisi in parlament sa actionati in slujba cetatenilor care v-su ales, ori nu sa va razboiti intre voi si sa ajungeti din nou la povata udmr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here