Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” din București – platou de filmare pentru scene erotice

În cupola observatorului astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” din București au fost filmate scene erotice pentru un cunoscut serial de televiziune, dezvăluie Hotnews.ro. Două angajate, care susțin că ulterior și-au dat demisia, au scris pe Facebook că este inadmisibil să se filmeze o scenă pentru adulți într-un loc unde copiii și părinții vin pentru cultură, istorie și educație.

În scena filmată în cupola observatorului, personajul feminin spune despre Luceafăr că este ”steaua aia care seamănă cu un bilet de autobuz făcut ghemotoc”. Tot ea se întreabă apoi, referitor la Luceafăr și la poemul eminescian: ”Cum să scrii 98 de strofe despre… căcăreaza aia?” Luceafărul este de fapt planeta Venus, care în multe nopți este cea mai strălucitoare planetă de pe cer.
 
Episodul în cauză a fost difuzat chiar în această seară, 22 noiembrie.
Incidentul readuce în discuție o dezbatere mai veche: ar trebui muzeele și diversele instituții de cultură să se rezume la a găzdui strict activități culturale sau trebuie să se extindă și, pentru a-și crește veniturile, să găzduiască tipuri de evenimente cât mai diverse, cu riscul de a apărea și situații controversate precum cea de acum.

În cazul filmării de la Observator, totul a pornit de la postarea unei angajate care acum câteva zile și-a dat demisia de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Ea a scris pe Facebook despre filmarea ”fierbinte” din cupolă.și critică directorii muzeului pentru că au lăsat să se filmeze o scenă intimă într-unul dintre muzeele unde copiii, tinerii și părinți merg pentru cultură, istorie și educație. 12 ore mai târziu postările despre subiect nu mai erau pe Facebook.

O altă angajată a confirmat cele spuse de colega sa și a spus că și-a dat demisia după ce le-a spus șefilor că este inadmisibil să se filmeze scene de sex în locul unde s-a născut astronomia românească. Ea spune că i s-a comunicat faptul că prin remarcile sale legate de ce s-a întâmplat, ar fi deranjat conducerea. Cele două angajate au spus că muzeul a primit 5.000 de lei pentru 12 ore de filmare. Muzeul Municipiul București nu a comunicat suma ca răspuns la întrebările HotNews.ro.

Articolul integral poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here