Oficial al serviciilor secrete ucrainene: Nu există dovezi că Beijingul furnizează arme Rusiei

Nu există în prezent nicio dovadă că Beijingul furnizează arme Rusiei, a declarat luni un oficial al serviciilor de informaţii ucrainene, citat de CNN, în condiţiile în care preşedintele chinez Xi Jinping se află într-o vizită de trei zile la Moscova, pe fondul temerilor occidentale că va ajuta militar Rusia, informează News.ro.

„Există cazuri în care regimul (lui Vladimir) Putin, Federaţia Rusă, achiziţionează drone, bunuri civile din surse deschise şi utilizează microcipuri din aceste bunuri. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate dovezi de livrări de arme. Ucraina monitorizează îndeaproape”, a declarat Andri Iusov (foto), reprezentant al serviciului de informaţii al armatei din Ucraina (SBU), la televiziunea naţională.

Iusov a vorbit în timp ce Putin îl primea pe liderul chinez Xi Jinping la Moscova.

Liderii occidentali şi-au exprimat scepticismul cu privire la rolul potenţial al Chinei ca mediator al unei păci în Ucraina şi la pretinsa sa neutralitate.

Statele Unite şi aliaţii săi au avertizat, de asemenea, că Beijingul ia în considerare trimiterea de ajutor letal Rusiei pentru efortul său de război, lucru pe care China l-a negat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here