Oficial ONU: „2021 va fi literalmente catastrofal, pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”

Sursa: Pixabay

Anul viitor se prefigurează a fi o catastrofă umanitară, iar ţările bogate nu trebuie să calce în picioare ţările sărace ”într-o goană pentru vaccinuri” pentru a combate pandemia de coronavirus, au avertizat vineri oficiali ai Naţiunilor Unite, în Adunarea Generală, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (PMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema Covid-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

Pandemia, măsurile luate de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea ei şi impactul economic au alimentat o creştere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, au anunţat Naţiunile Unite la începutul acestei săptămâni. Organizaţia a făcut apel pentru 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare.

”2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, adăugând că pentru o duzină de ţări, foamea ”bate la uşă”. El a spus că 2021 va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia ”nu vom putea finanţa totul … aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi înalţii oficiali ai oerganizaţiei au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile pentru Covid-19 să fie puse la dispoziţia tuturor şi ca ţările bogate să ajute ţările în curs de dezvoltare să combată epidemia şi să se refacă.

Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.

”Pur şi simplu nu putem accepta o lume în care săracii şi marginalizaţii sunt călcaţi în picioare de cei bogaţi şi puternici, în şocul vaccinurilor. Aceasta este o criză globală şi soluţiile trebuie împărţite în mod echitabil ca bunuri publice globale”.”, a mai spus Tedros Adunării Generale.

1 COMENTARIU

  1. Cam propagandistic ONU, pentru ca defapt ei vor mai mulți bani. Țările sărace sunt așa din cauza corupției. Nu exista țara sa nu aibe fonduri suficiente decât dacă sunt furați de o elita limitată la vârful ei. Dacă încep sa se dea gratis vaccinuri unei tari pe motiv ca e săracă practic înseamnă ca sunt susținuți in continuare dictatorii și mafia care a capturat acea țara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here