Oficiali americani: Persoanele care au primit două doze de vaccin anti-Covid nu trebuie să stea în carantină

Foto: INQUAM/George Călin

Persoanele vaccinate cu două doze de vaccin pentru Covid-19 nu trebuie să stea în carantină timp de 14 zile după expunerea la o persoană infectată cu noul cornavirus, dacă sunt rămân asimptomatice, recomandă oficiali din sectorul public al sănătăţii din Statele Unite, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) a anunţat că vaccinurile au demonstrat că previn simptomele bolii Covid-19, care joacă un rol mai important în transmiterea virusului decât boala asimptomatică.

”Beneficiile individuale şi sociale aduse de evitarea carantinei care nu este necesară sunt mai mari decât riscul potenţial dar necunoscut de transmitere (în rândul persoanelor vaccinate)”, potrivit CDC.

Agenţia a stabilit criterii stricte pentru persoanele care nu trebuie să mai stea în carantină după vaccinare, inclusiv pentru cei care au primit ambele doze de vaccin.

Persoanele care optează să nu stea în carantină pot face acest lucru dacă au primit a doua doză de vaccin în decurs de trei luni şi numai după administrarea celei de-a doua doze, potrivit CDC.

Persoanele vaccinate care nu stau în carantină trebuie să urmărească dacă au simptome timp de 14 zile de la expunere.

În Statele Unite au fost autorizate pentru folosirea în regim de urgenţă două vaccinuri, produse de companiile Pfizer şi Moderna.

Săptămâna trecută, Johnson & Johnson a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său care se administrează într-o singură doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here