Olandezul Geert Wilders susţine că i se alătură lui Orban într-un nou grup parlamentar european

Sursa: X

Liderul olandez de extremă dreaptă Geert Wilders a anunţat vineri că se va alătura grupului parlamentar european pe care premierul ungar Viktor Orban a spus că vrea să-l formeze, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Suntem patrioţi din PVV (Partidul pentru Libertate), ne iubim naţiunea”, a declarat Wilders într-un comunicat.

„Puternic şi suveran. Să rezistăm imigraţiei ilegale. Apărăm pacea şi libertatea. Şi să susţinem Ucraina. Ne protejăm moştenirea iudeo-creştină. Şi familiile noastre”, a continuat el.

„Dorim să ne unim forţele în Parlamentul European şi ne vom alătura cu mândrie Patrioţilor pentru Europa!”, a adăugat Wilders.

Victor Orban a anunţat duminică intenţia sa de a forma un nou grup parlamentar european, numit „Patrioţi pentru Europa”, împreună cu partidul de extremă dreaptă austriac şi mişcarea centristă a fostului premier ceh Andrej Babis.

Partidul lui Geert Wilders, care până în prezent făcea parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID), are şase locuri în Parlamentul European.

Mare învingător al alegerilor legislative din Olanda, PVV condus de Wilders este în fruntea coaliţiei guvernamentale recent formată. Wilders a rămas şeful grupului său parlamentar la Haga, reaminteşte AFP.

EFE: Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul Alianţei Atlantice din Washington

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here