Oligarh rus: Războiul purtat în Ucraina este nebunesc. 90% dintre ruși sunt împotriva lui

Miliardarul rus Oleg Tinkov a criticat în termeni duri războiul dus de Moscova în Ucraina pe care l-a calificat drept „nebunesc”. Într-o postare pe contul său de Instagram, Tinkov, un fost bancher miliardar care a fost sancționat de guvernul Marii Britanii ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, a spus că „90% dintre ruși sunt împotriva” războiului, scrie The Guardian.

Oleg Tinkov, proprietarul băncii digitale „Tinkoff”, unul din cei mai bogați afaceriști ruși, a pierdut peste 5 miliarde de dolari în urma sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Nu văd NICIUN beneficiar al acestui război nebun! Civili și soldați nevinovați mor. Generalii, treziți din mahmureală, și-au dat seama că au o armată de rahat. Cum poate fi armata bună, dacă totul în țară este un rahat înfundat în nepotism și servilism?”, a scris acesta.

Referindu-se la simbolul „Z”, inscripționat pe vehiculele militare ruse folosite în invazia din Ucraina și preluat de unii civili din Rusia, Tinkov a spus că „desigur, există proști care desenează Z, dar proștii din orice țară sunt 10%. 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!

Adresându-se „întregului Occident”, Tinkov a îndemnat ca oficialii europeni și americani „să-i ofere lui Putin o cale prin care să-și salveze imaginea, astfel încât să oprească acest masacru. Vă rog, să fiți mai raționali și mai umanitari”.

Postarea lui Tinkov este „cel mai tăios comentariu împotriva războiului, pe care l-am văzut de la un miliardar rus”, scrie Max Seddon de la Financial Times. Tinkov s-ar putea să fie acuzat în temeiul legii „știrilor false” din Rusia, pe fondul represiunii de către Moscova a disidenței împotriva agresiunii militare.

Luna trecută, Parlamentul rus a adoptat o lege care impune o pedeapsă de închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea intenționată de știri „false” despre armată și pentru declarațiile împotriva „operațiunii militare” a Rusiei în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here