OMS anunță o scădere globală de 16% a noilor cazuri COVID, în ultima săptămână

Organizația Mondială a Sănătății anunță o scădere globală de 16% a noilor cazuri de coronavirus, în ultima săptămână. De la începutul anului, numărul acestora s-a înjumătățit.

Președintele OMS spune că este a cincea săptămână consecutivă în care numărul de infectări se reduce, iar acesta a ajuns acum la jumătate față de începutul anului.

Potrivit OMS, cifra globală a cazurilor noi de coronavirus s-a redus cu 500 de mii numai săptămâna trecută, la 2,6 milioane, ceea ce procentual reprezintă o scădere săptămânală de 16%. În prima săptămână a lunii ianuarie, numărul infectărilor se apropiase de 5 milioane la nivel mondial.

Săptămâna trecută, toate regiunile lumii cu excepția Orientului Mijlociu, au cunoscut o tendință descendentă. S-a înregistrat, de asemenea, o scădere globală a numărului deceselor, săptămâna trecută fiind cu 81 de mii mai puține față de săptămâna anterioară, un minus de 10%.

Măsuri stricte de carantină au fost impuse de la începutul lunii decembrie în Europa și în alte regiuni ale lumii, iar vaccinarea anti-Covid a demarat tot atunci în SUA și în decursul lunii ianuarie în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here