Orban: Susținem alegerea primarilor în două tururi. Deocamdată, suntem departe de 2024

Foto: INQUAM/George Călin

Liberalii susţin alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar, deocamdată, anul electoral 2024 este ”departe”, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, transmite Agerpres.

„Vă readuc aminte că Guvernul pe care l-am condus a fost demis prin moţiune de cenzură, pentru că Guvernul PNL şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Evident că noi susţinem acest lucru, dar vrem să o facem într-un moment în care se ia decizia. Deocamdată, suntem departe de anul electoral 2024. Cu siguranţă, vom decide în coaliţie şi vom stabili acest lucru”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, s-a arătat nemulţumit de faptul că alegerile locale parţiale din 27 iunie se desfăşoară într-un singur tur de scrutin, menţionând că va propune în coaliţie un calendar pentru implementarea reformei electorale.

El a precizat că, în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS de luni, a fost abordată tema Codului electoral.

„Avem în câteva zile din nou alegeri pentru primari. Din nou, într-un singur tur. E foarte clar că promisiunea pe care Programul de guvernare şi pe care USR PLUS a făcut-o, şi coaliţia a făcut-o, nu s-a materializat şi nu avem alegeri în două tururi. Voi propune, voi discuta în coaliţie un calendar clar şi faţă de acest subiect. Comisia de cod electoral trebuie să devină realitate”, a arătat Barna, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Şocul electric. Testul de turnesol de acum 100 de ani şi cum se poate ajunge la destinaţie pe urmele Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here