OMS îndeamnă țările bogate să nu mai vaccineze copiii şi adolescenţii. În Franța, liceenii nevaccinaţi nu vor mai putea participa la activităţi sau să fie prezenţi în clasă

Sursa: Pexels

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cerea în urmă cu o săptămână ţărilor bogate să nu-şi vaccineze anti-covid cei mai tineri locuitori şi să doneze dozele în plus ţărilor sărace, o solicitare care pare să aibă puţin ecou în Franţa, unde ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a anunţat, miercuri, că elevii de la colegii şi licee nevaccinaţi nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă, relatează Le Figaro, preluat de News.ro.

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus denunţă, la Geneva, drept un ”scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva covid-19 administrate în lume până în prezent au fost administrate doar în zece ţări, potrivit cotidianului elveţian 20 Minutes.

El consideră că, dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bne repartizate, ar fi protejat toţi bătrânii şi personalul medical din întreaga lume.

Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să  se vaccineze şi nici de faptul că vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă – aşa cum arată studii recente.

Ţările cele mai afectate de pandemia covid-19 sunt cele mai sărace ţări – inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, dar şi multe ţări din Africa, Asia de Sud, Asia centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu.

„Cocktail” de fenomene meteo extreme. ANM: Valul de căldură va fi dublat de furtuni în mai multe zone

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here