Sursa foto: reporteris.ro

Managerul militar al Spitalului Județean Suceva a declarat, citat de Digi24, că șeful RUNOS a ascuns îmbolnăvirile și morții de COVID-19. În urma scandalului, cel acuzat a demisionat. Emil Juravle, angajat la spitalul din subordinea lui Gheorghe Flutur, iar soția la Protecția Copilului, tot în cadrul Consiliului Județean. Tatăl, Dragoș Juravle, vechi tovarăș al lui Flutur, era director tot în CJ. Familia deține firme, ia divindene de sute de mii de lei, dar lucrează tot la stat. Juravle-tatăl e celebrul autor al scrierii, din litere cu oi vii, al cuvântului „Bucovina” la o vizită a lui Traian Băsescu. Apoi, a vrut să-i facă statuie de gheață Elenei Udrea, la o altă vizită. Familia deține o pensiune de sute de mii de euro la Putna pentru care nu există surse financiare ce pot fi justificate. Tatăl a ajuns, între timp, director de Agenție Națională la București. De la îmbogățire, oamenii lui Flutur au ajuns la mușamalizarea focarului din Suceava, dezvăluie ReporterIS.

Servilismul, obediența și promovările pe pile au scurt-circuitat sistemul public. Fapte: în 2009, la Bucșoaia, Suceava, cu ocazia vizitei lui Traian Băsescu, președintele de-atunci, autoritățile locale au scris pe-un deal „Bucovina” cu oi. Autor a fost Dragoș Juravle, director în Consiliul Județean condus de Gheorghe Flutur.

Un an mai târziu, în 2010, același Juravle, la inaugurarea pârtiei de schi de la Gura Humorului, a vrut să facă o statuie de gheață a Elenei Udrea, ministru al Turismului, ieșind un scandal național.

După 10 ani, în 2020, Emil Juravle, fiul, ajuns șef al serviciului RUNOS de la Spitalul Județean Suceava, în subordinea aceluiași Gheorghe Flutur, a ascuns datele cu medicii infectați cu COVID 19. Iar ulterior a dat bir cu fugiții, demisionând.

Juravle jr. a ascuns îmbolnăvirile

Pe 1 mai, generalul Ionel Oprea, cel care a preluat pentru un timp conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, a făcut următoarea declarație de presă, citat fiind de Digi 24: „Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

Oprea a explicat și de ce o parte dintre cei decedați au fost înregistrați târziu. O angajată a spitalului i-ar fi spus: „Să nu se interpreteze”.
Suceava este cel mai afectat județ de pandemia cu noul coronavirus, iar la spitalul județean au fost sute de persoane infectate, medici și pacienți deopotrivă. Șeful serviciului resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS) la care a făcut referire generalul era Emil Vasile Juravle.
De câteva zile, generalul a predat conducerea spitalului unei echipe de manageri civili. „Am depus o demisie, acum aștept să văd analiza noii conduceri”, a declarat Emil Juravle pentru REPORTER DE IAȘI.

Dinastia: Emil Juravle și soția, Oana, au fost angajați, la rândul lor, tot la instituții din subordinea lui Gheorghe Flutur

O beizadea îmbogățită peste noapte
Acest Juravle este unul dintre tinerii suceveni cu o ascensiune fulminantă în ultimii ani. La începutul lunii ianuarie 2019, Emil Juravle a participat la concursul pentru ocuparea postului de șef RUNOS la spital. Inițial, au fost 7 candidați: trei absenți, trei respinși la proba scrisă. Doar el a luat note de trecere, 86 de puncte la proba scrisă și 76,33 la interviu. Și a obținut postul.
Între 2008 și 2018, averea lui Juravle a crescut fantastic. Acum 12 ani, acesta a declarat doar un apartament de 44 mp în Suceava. Într-o declarație de avere de anul trecut, Emil Juravle și soția sa, Oana Irina, au notat: două parcele de teren intravilan de 500 mp și 131 mp, o casă de locuit de 160 mp, apartamentul din Suceava, spații comerciale de 149 mp împreună cu o altă familie și o parte dintr-o casă de vacanță.

Familia Juravle a mai menționat două autoturisme, un Volvo fabricat în 2004 și un Mercedes din 2007.

La capitolul „conturi și depozite” au fost completate 7 linii, totalizând peste 120.000 de lei și aproape 25.000 de euro. Familia avea și datorii de 387.649 lei, refinanțare contractată în 2015 și scadentă în 2023.

La „venituri”, Emil a trecut salariile de la două firme private, iar Oana indemnizația de creștere copil. Grosul veniturilor au fost dividendele încasate de Emil Juravle de la SC Stilus SRL, SC Stiluscable și SC Star Vip Royal SRL. În total, 192.795 lei net aferent anului 2018.
Oana Juravle este consilier superior la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție subordonată Consiliului Județean Suceava condus de liberalul Gheorghe Flutur.

Celebrele literele făcute din țarcuri de oi pe un deal din Gura Humorului, o idee a lui Dragoș Juravle. A fost o lovitură de bumerang pentru Flutur, opinia publică penalizând acțiunea ce amintea de vizitele de lucru ale lui Ceaușescu

Pensiune de sute de mii de euro la Putna
De ce preferă cineva care a câștigat în privat, doar din dividende, 16.000 lei medie lunară netă (peste 3.300 euro) să se angajeze la stat? „Nu doresc să comentez”, a spus Juravle.

În plus, de câțiva ani, Emil Juravle a finalizat lucrările de construcție la o pensiune în Putna. În unele fotografii de pe internet, în fața pensiunii Andrade apare un panou de informare, semn că o parte din investiție a fost finanțată cu fonduri europene. „Vă repet, nu comentez nimic altceva”, spus Emil Juravle.
La numărul de mobil disponibil în anunțurile de închiriere a răspuns Dragoș Juravle, tatăl lui Emil. Sub pretextul că reprezintă o firmă de IT din Iași care vrea să închirieze toată casa într-un week-end din luna iulie, un jurnalist REPORTER DE IAȘI a dialogat cu Dragoș Juravle.

„Casa e a fiului meu, dar el e la Suceava, eu mă ocup. Pentru 24 de ore, pensiunea se închiriază toată cu 1.050 de lei. Sunt cinci camere și un apartament cu două camere. Deci, încap 14 persoane în total. Aveți la dispoziție și o bucătărie complet utilată, foișorul din curte, cu grătar, tot ce trebuie. Dacă vreți și ciubăr cu jacuzzi, să mă anunțați din timp. Chiar dacă veniți în iulie, tot trebuie făcut foc. Costă 50 de lei în plus”, și-a prezentat marfa Dragoș Juravle.

Pensiunea Andrada din Putna costă 1.050 de lei pe noapte. E pe numele fiului, care s-a îmbogățit peste noapte

Omul lui Flutur, funcții mari la stat

Juravle senior este cunoscut în județ ca fiind unul dintre oamenii de încredere ai lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. Spre exemplu, în mandatul lui Flutur dintre anii 2008-2012, Dragoș Juravle a îndeplinit funcția de director general la Direcția generală dezvoltare, strategii și programe din cadrul CJ. Același Dragoș Juravle a mai fost și director al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, șef al Agenției de Plăți și Intervenție din Agricultură. A intenționat chiar să candideze la Primăria Vicovu de Sus. L-a urmat pe Flutur la toate schimbările de partid.

A ajuns șef de Agenție Națională
În ultimii ani, Dragoș Juravle a lucrat în diferite instituții aparținând de Ministerul Agriculturii. Ultima declarație de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate a fost semnată de Juravle în luna mai a anului 2018. Potrivit respectivului document, acesta avea funcția de șef de birou la Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, Ilfov, Balotești.

Juravle a notat că deține împreună cu soția sa, Laurenția, un hectar de teren intravilan în Vicovu de Sus (Suceava) și o casă de locuit de 175 mp în aceeași localitate. O autoutilitară (fabricată în 1996) și un autoturism Volvo (din 2005) au fost trecute la rubrica „bunuri mobile”. Pe lângă salariul lui Dragoș, familia Juravle mai înregistra venituri din pensia soției, Laurenția fiind și salariată a liceului tehnologic din Vicovu de Sus.

Dragoș Juravle l-a avut ca musafir la pensiune pe Alexandru Arșinel

O bijuterie de pensiune ieșită din spuma mării
Pensiunea familiei are 5 camere duble și un apartament, o bucătărie utilată și un foișor cu grătar, plită și cuptor.

Descrierea pensiunii pe www.booking.com: „Situată în Putnișoara, pensiunea Andrade oferă un lounge comun, grădină, facilități de grătar și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Această proprietate are camere de familie și loc de joacă pentru copii. Parcarea privată este disponibilă contra cost. Unitățile pensiunii sunt dotate cu TV cu ecran plat. La Pensiunea Andrade, toate camerele includ baie privată cu articole de toaletă gratuite. Unitatea de cazare are terasă. Suceviţa se află la 37 km de pensiunea Andrade”. Mănăstirea Putna este la 4,8 kilometri distanță.


*Juralve, erou în scandaluri de cult al personalității


– mai 2019: 
„La ceremonia în cadrul căreia prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, i-a acordat lui Alexandru Arşinel o diplomă de excelenţă a fost prezent şi Dragoş Juravle, celebru pentru că în urmă cu câţiva ani a scris cu oi «Bucovina» pe dealurile de la Bucşoaia, în cinstea sosirii lui Traian Băsescu (sursa: www.jupanu.ro)
– februarie 2010: Monitorul de Suceava – Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a respins categoric ideea unei statui de gheață a Elenei Udrea la baza pârtiei de schi care va fi inaugurată la sfârșitul săptămanii viitoare, la Gura Humorului, în prezența ministrului Turismului și Dezvoltării.

Flutur a calificat această initiativă, anunțată de unul dintre directorii săi din CJ, Dragoș Juravle, drept „o mare prostie”, „o nebunie”, „sinucigașă”.

„Nu face nimeni nicio statuie, dezaprob acest mod de gândire. Celui care a spus asta o să-i cer notă explicativă și va fi sancționat, dacă are asemenea fantezii. Nu se poate așa ceva, e sinucigaș”, a afirmat Flutur. (…)

Directorul Dragoș Juravle a revenit cu precizări și ne-a declarat că ideea statuilor de gheață ale Elenei Udrea și Ștefan cel Mare nu a fost a lui, ci a venit de la meșterii populari și nu a analizat-o și nici nu a discutat cu președintele Gheorghe Flutur despre așa ceva. „A fost doar o idee venită de la ei, nu am analizat-o în niciun fel. Președintele Flutur habar nu a avut, nu am discutat cu el despre asta”, a mai spus Dragoș Juravle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here