ONG-uri din SUA, informații sinistre: Migrantele unui centru de detenție, supuse operațiilor de îndepărtare a uterului. „Totul seamănă cu un lagăr de concentrare experimental”

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus plângere la administraţia americană şi au denunţat luni un număr important de histerectomii practicate asupra migrantelor dintr-un centru de detenţie din Georgia, în SUA, relatează AFP, citată de Agerpres.

O infirmieră a stabilimentului este cea care a informat ONG-urile în legătură cu aceste practici care s-ar derula în Centrul Privat de Detenţie din Georgia, unde unele femei sunt închise de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agenţie de poliţie vamală şi de control al frontierelor a Departamentului de Securitate Internă al SUA.

„Când m-am întâlnit cu toate aceste femei care au fost supuse acestei intervenţii chirurgicale, mi-am spus că totul seamănă cu un lagăr de concentrare experimental. Ca şi cum ar face experienţe asupra corpurilor noastre”, a spus o deţinută intervievată de Project South, unul dintre ONG-urile care au depus plângerea.

Infirmiera „lansatoare de alertă” a povestit că mai multe femei i-au spus că ele nu înţeleg de ce au fost supuse unei histerectomii, o operaţie care implică înlăturarea totală a uterului sau a unei părţi a acestuia.

„Mai multe deţinute mi-au spus că s-au dus la medic şi au fost supuse unor histerectomii fără să fie informate” în prealabil, a afirmat ea.

Potrivit aceleiaşi surse, a existat în mod special un medic care „practica histerectomii aproape asupra tuturor”.

ONG-urile Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights şi South Georgia Immigrant Support Network sunt cele care au înaintat plângerea, depusă în numele migrantelor închise şi a infirmierei care a făcut dezvăluirile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here