Mai multe organizaţii din Sibiu au anunţat că au început strângerea de donaţii ca să cumpere o mie de teste de coronavirus şi echipamente pentru secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de preşedintele Fundaţiei Comunitare, Ciprian Ciocan, pe Facebook.

Spitalul Judeţean are nevoie de sprijin financiar pentru a creşte numărul de persoane testate şi a fi pregătit cu o mai bună capacitate de terapie intensivă pentru momentul în care o să începem să primim mai mult cazuri grave. Începând cu această săptămână, la Fundaţia Comunitară Sibiu ne-am resetat priorităţile complet pentru a răspunde crizei în desfăşurare. Vom fi aici ca şi până acum să vă ajutăm să ajutaţi. Lucrăm împreună cu Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Crucea Roşie – Filiala Sibiu, Vă ajutăm din Sibiu şi mai multe organizaţii din Sibiu pentru a ne pregăti cât mai bine pentru ce urmează. Pentru început ne propunem să cumpărăm 1.000 de teste ce vor putea fi folosite în curând pe noul echipament donat de CON-A şi apoi ne vom concentra pe echipamentele pentru terapie intensivă (ATI). Avem nevoie în continuare de toată susţinerea din lume„, spune Ciprian Ciocan.

Potrivit sursei citate, platforma de donaţii deja a fost creată.

Fundaţia CON-A a anunţat în urmă cu o zi că va cumpăra toată aparatura necesară ca să se poată face teste de coronavirus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Fundaţia CON-A donează Spitalului Judeţean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus. CON-A, prin Fundaţia pe care o deţine, a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor autorităţilor în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv, Fundaţia a decis să finanţeze achiziţionarea de urgenţă a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 şi să o doneze Spitalului Judeţean Sibiu„, anunţă Fundaţia CON-A pe pagina de socializare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, le-a mulţumit public celor de la CON-A pentru ajutorul oferit.

Este un gest însemnat atât material, cât şi moral şi nu pot decât să le mulţumesc tuturor acelora care l-au făcut posibil. Puterea Sibiului este suma tuturor gesturilor pe care oamenii săi le fac pentru comunitate atât la bine, cât şi la greu”, a scris, pe Facebook, Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean este autoizolată acasă, aşteptând rezultatul testului de coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here