Bogdan Despescu, demis anul trecut de la conducerea Poliției Române, numit secretar de stat în MAI

Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, informează Mediafax.

Premierul Ludovic Orban l-a numit secretar de stat în MAI pe Bogdan Despescu, fost șef al Poliției Române. Pe de altă parte, potrivit unei decizii a premierului, Dumitru-Daniel Chirilă a fost eliberat din funcția de secretar de stat din MAI.

Bogdan Despescu a fost eliberat din funcția de șef al Poliției Române la începutul anului 2018, la propunerea lui Carmen Dan, ministru de Interne la acel moment. Demersul a venit după scandalul din cazul polițistului de la Brigada Rutieră a Capitalei, Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

Ulterior, Bogdan Despescu a transmis un mesaj colegilor săi, în care a spus că în acel caz a acționat corect. Acest lucru se arată și în cercetarea disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI.

Concluziile cercetării disciplinare subliniază că față de Bogdan Despescu, chestor de poliție, nu se poate stabili vreo vinovăție.

Ofițerul a depus toate diligențele, pe momente operative, dispunând de îndată, măsurile considerate utile în realizarea anchetei ce se derula pentru depistarea și tragerea la răspundere penală a autorului”, arată sursa citată.

În urma analizei efectuate, nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevăzute de Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, mai spun concluziile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here