„Săgeata” PSD din Ministerul Justiției, demisă de Predoiu chiar înainte să cadă Guvernul

Foto: INQUAM/Florin Cornel

Ultima decizie luată de Cătălin Predoiu înainte de căderea Guvernului Orban a fost demiterea secretarului general al Ministerului Justiției, Ion Claudiu Teodorescu, scrie portalul justnews.ro. Sursa citată mai dezvăluie însă că Teodorescu s-a bucurat constant de sprijinul politic al PSD și face o radiografie a relației speciale pe care a avut-o cu Victor Ponta, fost președinte al social-democraților.

Însă sprijin pentru funcția de secretar general al MJ a avut și din partea lui Florin Iordache, un personaj influent în perioada în care Liviu Dragnea a condus partidul. O perioadă în care Ministerul Justiției a fost epicentrul ofensivei duse de PSD împotriva luptei anticorupție și a statului de drept.

Potrivit justnews.ro, între 2012 și 2017 proptelele politice de care a beneficiat Teodorescu s-au convertit într-o ascensiune rapidă, în funcții succesive de prefect, secretar general adjunct și secretar general al Ministerului Justiției.

În perioada Guvernului tehnocrat, acesta a cunoscut o scurtă cădere în dizgrație. Atunci, pe fondul unor acuzații legate de aranjarea unui concurs pe post, ministrul Raluca Prună l-a revocat din funcție. A fost însă recuprat de Guvernul Grindeanu.

Din declarația de avere, consultată de justnews.ro, reiese că Ion Claudiu Teodorescu a avut venituri lunare de 20.000 de lei.

Iată ce scrie sursa citată despre relația cu Victor Ponta:

  • Pînă in iulie 2012, I.C.Teodorescu a fost pe rînd, profesor la catedra socio-umană de la Liceul Rovinari (2000-2002), apoi expert parlamentar (șef de cabinet și coordonator al biroului parlamentar al deputatului Victor Ponta) între 2004-2012. În paralel, a fost consilier personal al ministrului pentru relația cu Parlamentul,Victor Ponta (în 2009), consilier județean din partea PSD, (între 2008 -2012), și membru în AGA sau CA al unor societăți ori instituții publice (Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, Vârful Păpușa SA, Tisprest SA).
  • Cariera domnului Teodorescu cunoaște o nouă ascensiune, astfel că, din ianuarie 2014 nu mai apare ca prefect al județului Gorj, întrucât a fost detașat în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Justiției. De ce Ministerul Justiției? Probabil pentru că în fruntea ministerului se afla, între 2013 și 2015, Robert Cazanciuc, a cărui soție este verișoara premierului de atunci al României, Victor Ponta.

Articolul integral – AICI

Foto: INQUAM/Florin Cornel

1 COMENTARIU

  1. O plosnita si-o sugatoare psdista obraznica si plescara, ministrul Pruna nu l-a aruncat direct pe usa, asa cum putea s-o faca, doar l-a retrogradat, fapt ce arata jumatatile de masura cu care a lucrat guvernul Ciolos, care-a stat 1 an totusi, si-ar fi putut face mult mai mult decat a facut, inclusiv sa dea oug pentru alegerile locale in 2 tururi. USR-PLUS au un ton foarte ridicat cand se adreseaza PNL, referitor la aceste locale in 2 tururi, cata vreme au avut painea si cutitul in mana, si-au dus psd la 46%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here