ONU confirmă: Posibile „crime de război” comise în Siria de rebelii proturci

Foto: Middle East Online

Turcia ar putea fi considerată „responsabilă” pentru abuzurile comise de grupurile armate ce îi sunt afiliate, iar execuţiile aplicate de rebelii proturci pot constitui „crime de război”, potrivit ONU.

„Conform dreptului internaţional privind drepturile omului şi legislaţiei internaţionale umanitare, execuţiile sumare reprezintă încălcări grave şi pot constitui crime de război”, a declarat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), Rupert Colville, citat de AFP, transmite Agerpres.

„Civilii, precum şi toţi cei scoşi din lupte cum ar fi combatanţii capturaţi, trebuie să fie protejaţi”, a afirmat acesta într-o conferinţă de presă la Geneva.

„Cel mai grav incident de care avem cunoştinţă până în prezent şi pe care încercăm în continuare să-l verificăm pe deplin vizează informaţii potrivit cărora cel puţin patru civili, între care doi jurnalişti, au fost ucişi, iar alţi zeci – răniţi când un convoi de vehicule a fost lovit de un atac aerian turc”, a detaliat Colville, precizând că atacul a avut loc la 13 octombrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here