Sursa: Pexels

Poliția Capitalei anunță miercuri seară că opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate în cursul zilei la Direcția Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei, în dosarul vizând ridicarea fără autorizație de construire a unor blocuri din zona Bucureștii Noi – Chitila. Polițiștii au ridicat de asemenea mai multe sume de bani, documente și telefoane mobile.

„În urma percheziților, polițiștii au identificat și ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum și peste 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari. De asemenea, au fost reținute 8 persoane, acestea urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

De asemenea, au fost reținute 8 persoane, care vor fi prezentate magistraților cu propunere legală, potrivit Poliției Capitalei.

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei. 

*Primarul Nicușor Dan: Nicio persoană nu va fi acoperită

Primarul Capitalei, Nicuțor Dan, a anunțat că primăria va colabora cu poliția și va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele cerute în cadrul perchezițiilor în dosarul autorizaţiilor de construire acordate în anii anteriori.

Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here