Orașul Sibiu intră în carantină începând de luni, pentru o perioadă de două săptămâni

Oraşul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Tălmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni, iar mall-urile, magazinele, altele decât cele care vând produse esenţiale, mâncare pentru animale şi farmacii, vor fi închise în weekend, a anunţat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

„În urma discuţiilor care au avut loc inclusiv cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii şi măsuri suplimentare: instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu,la unl oc cu localitatea Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor, măsura de carantinare a localităţii Tălmaciu şi măsura de carantinare a localităţii Cisnădie, începând cu ziua de luni”, a declarat Arafat.

O excepţie va fi că, începând acest weekend şi în fiecare weekend după asta vor fi închise magazinele şi mall-urile, cu expceţia magazinelor cu materiale esenţiale, pentru animale, şi a farmaciilor.

„Suplimentar vom avea măsuri pe durata week-endului şi anume închiderea mallurilor şi magazinelor, cu excepţia celor cu produse esenţiale. Iar această măsură se aplică de sâmbătă. Restul de luni. Magazinele se vor închide de la ora 20.00. Magazinele pot avea maxim o persoană la 8 metri pătraţi, respectând toate regulile de sănătate publică stabilite prin ordinele la nivelul MS. Iar între orele 10.00 şi 13.00 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani”, a declarat Arafat.

El a precizat că pentru ieşire pe durata perioadei de carantină există excepţii care vor fi anunţate şi care sunt permise, cum ar fi activitatea profesională, asistenţa medicală ce nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor.

„Asta se va face pe baza de declaraţie pe propria răspundere”, a adăugat secretarul de stat.În ceea ce priveşte activitatea religioasă, aceasta se vor desfăşura în spaţii deschise pe perioada de carantină.

„La finalul celor 14 zile de carantină se va face o nouă evaluare a situaţiei. Rugămintea noastră către populaţie e colaborarea şi înţelegerea necesităţii acestor măsuri”, a conchis Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here