Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că este convins că numărul votanţilor moţiunii de cenzură va fi mai mare decât numărul semnatarilor şi că vor fi cel puţin şapte-opt voturi în plus faţă de cei care au semnat, precizând că vor fi votanţi şi din rândul social-democraţilor, notează news.ro.

Ludovic Orban a declarat, marţi seara, la Digi 24, că PSD vrea să ducă dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură la sfârşitul săptămânii şi crede că acest lucru reprezintă un derapaj de la normalitate. 

Este un derapaj dramatic de la normalitate. În 30 de ani nu îmi aduc aminte ca la o moţiune de cenzură să se fi dezbătut şi votat în weekend. Ce vrea PSD-ul, ca să înţeleagă lumea simplu, PSD vrea să ducă dezbaterea şi votul la această moţiune vineri, sâmbătă sau duminică mizând pe faptul că, dacă se ţine vineri, sâmbătă sau duminică când nu sunt zile de activitate la Parlament, să reducă la maxim prezenţa semnatarilor moţiunii astfel încât să scape de moţiunea de cenzură printr-o programare complet anormală, nefirească”, a afirmat Orban.

El îi acuză pe social-democraţi de faptul că se agaţă de toate tertipurile pentru că nu mai au majoritate în Parlament. „De ce nu vine Dăncilă în Parlament să ceară votul pentru remaniere? Pentru că nu mai are majoritate? De ce am avut noi capacitatea să strângem 237 de semnături? Pentru că nu mai are majoritate PSD-ul. Ei se agaţă de orice fel de tertip, pun la cale toate nenorocirile, toate ticăloşiile posibile în materie de şmecherii, că numai la asta îi duce capul, e Iordache acolo, care este o minte bolnavă. Eu nu pot să-i înţeleg. Această adunătură, care efectiv a pierdut orice legătură cu realitatea, trebuie oprită, trebuie îndepărtată cât mai repede de la putere”, a spus preşedintele PNL. 

Orban crede că numărul celor care vot vota moţiunea de cenzură va fi mai mare decât al celor care au semnat-o.

Eu sunt convins că numărul votanţilor moţiunii de cenzură va fi mai mare decât numărul semnatarilor. Vom avea voturi şi din zona parlamentarilor PSD, vom avea voturi şi din zona parlamentarilor din grupul minorităţilor naţionale, care nu sunt semnatari. (…) Sunt cel puţin 7-8 voturi peste numărul semnatarilor”, a explicat Orban. El a mai spus că, indiferent în ce zi va fi moţiunea, parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, crede că nici Dan Nica, noua propunere a Partidului Social Democrat pentru postul de comisar european pe Transporturi, nu are nici cea mai mică şansă să ajungă în acel post. El susţine că România riscă să piardă acest portofoliu şi să primească unul lipsit de semnificaţie. Orban a declarat, marţi seara, la Digi24, că propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi, Dan Nica, este o bătăie de joc şi că acesta nu are nici cea mai mică şansă.

Dan Nica, iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă. Îi spun de acuma, nu are nici cea mai mică şansă. În plus au mai scos-o pe una, pe care au băgat-o de la organizaţia de tineret, cred că au pus-o de curând secretar general în Ministerul de Interne. Nu are niciun fel de legătură. Mesajul este foarte simplu. A doua propunere trebuie să fie fără nicio problemă de integritate, să aibă o legătură cu domeniul, cu portofoliul de transporturi”, a afirmat Orban.

El crede că există riscul ca România să piardă portofoliul pe Transporturi.

Există riscul să pierdem acest portofoliu pentru că sunt mai multe ţări nemulţumite de portofoliile repartizate şi oricând apare o astfel de situaţie în care o ţară se vulnerabilizează singură prin propunerile idioate ale guvernului său, normal că există o presiune din partea celorlalţi. Dacă ăştia nu sunt în stare să îşi desemneze un comisar ca lumea, un comisar normal, vrem noi portofoliul respectiv şi o să ne trezim cu cine ştie ce portofoliu lipsit de semnificaţie, fără niciun fel de importanţă”, a mai spus liderul PNL. 

Orban susţine că nici Dan Nica nu îndeplineşte criteriile de integritate, cum nu le-a îndeplinit nici Rovana Plumb, şi că nu are nicio legătură cu domeniul, cu zona de transporturi.

„Când se adună împreună cred că fac şedinţe de spiritism, cred că îşi transferă unul altuia nebunia, cred că e o contagiune acolo în materie de rupere de realitate…Cum să vii cu Dan Nica? Şi în privinţa lui Dan Nica au primit avertismente, pentru că au fost două propuneri, Rovana Plumb şi Dan Nica. I s-a transmis şi lui Dan Nica că nu îndeplineşte criteriile de integritate ca să nu mai spun că nu are nicio legătură cu portofoliul care este repartizat României. Aici trebuie să pui un om care este curat ca lacrima din punct de vedere al integrităţii, să nu aibă nicio problemă în justiţie, să nu aibă niciun conflict de interese, să aibă o minimă legătură cu zona de transporturi, măcar o minimă experienţă”, a mai spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here