Orban anunță că nu va vota Guvernul Ciucă și va demisiona din grupul parlamentar al PNL

Foto: Inquam Photos / George Calin

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut paharul”, transmite News.ro.

”Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

”Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, joi seară, la B 1 TV.

Fostul preşedinte al PNL susţine că decizia de a-l propune pe Ciucă nu a fost luată de PNL.

”Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (…) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus  Iohannis”, a mai declarat Orban.

Acesta susţine că decizia a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac, la care au participat doar câţiva lideri.

”Acolo era practic o bătaie. E veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu ăştia care-l susţineau pe Cîţu. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (…) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai declarat Orban.

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă  a alegătorilor (…) Astăzi, printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD (…) va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a adăugat Orban.

Dacă tot îngropăm atât de mulți români, măcar să dezgropăm cauzele

1 COMENTARIU

  1. Era de asteptat,onoarea nu se negociaza,nici principiile!Este vorba despre caracter si coloana vertebrala,ceea ce iohann si acolitii sai cu scheleti in dulapurile securitatii nu au!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here