Președintele PNL Ludovic Orban spune că în cursul săptămânilor următoare va fi depusă moțiunea de cenzură, precizând că nu este o certitudine că va fi schimbat Cabinetul Dăncilă, deoarece pot apărea oricând surprize la nivelul Parlamentului.

„Avem de-a face cu o criză politică în care guvernele care au fost instalate după alegeri, de la o majoritate confortabilă, și-au pierdut majoritatea în Parlament. În cursul săptămânilor viitoare va fi depusă o moțiune de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului, dacă toți actorii politici care dau declarații vor acționa în conformitate cu declarațiile lor politice, deci este posibilă o schimbare de Guvern în România. Sigur, nu e o certitudine că se va întâmpla, că la nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize”, a spus Ludovic Orban, la evenimentul „Investors Days”, organizat joi în București, potrivit Mediafax.

Liderul liberalilor a adăugat că încrederea investitorilor în România a fost foarte mult redusă din cauza modificărilor repetate a legislației în domeniul economic și a măsurilor luate de Guvern care au avut un impact negativ asupra mediului de afaceri.

„Timp de doi ani și jumătate, modificările repetate ale legislației în domeniul economic, ale legislației fiscale, modificări făcute fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, fără a fi anunțate din timp pentru a permite mediului de afaceri să se adapteze la diferitele reglementări, atitudinea neprietenoasă, atât în declarații publice, cât și în acțiunea administrației și a factorilor guvernamentali, un comportament chiar discriminatoriu față de investitorii străini și multe alte lucruri, au redus foarte mult încrederea investitorilor în România și probabil foarte multe investiții nu s-au făcut în România, din cauza neîncrederii investitorilor în faptul că sunt niște condiții favorabile în care pot să-și desfășoare business-urile în România”, a spus Orban.

Președintele PNL a mai spus că misiunea viitoarei guvernări va fi axarea recâștigării încrederii mediului de afaceri în România.

Ca atare, vă spun din capul locului că din punctul nostru de vedere misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să se aplece asupra asigurării bunului mers al afacerilor, asupra recâștigării încrederii mediului de afaceri în România și, trebuie să spunem, reparării multor decizii care au provocat consecințe negative”, a conchis Ludovic Orban.

PNL va depune moțiunea de cenzură la adresa Guvernului după ce va aduna peste 233 de semnături care să asigure adoptarea moțiunii de către Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here