Orban, despre magazinele închise la 18.00: Nu am văzut, în spate, fundamentarea. Guvernul să reflecteze

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, chestionat despre măsura Executivului de a închide magazinele la ora 18.00 care este aplicată la anumite rate de incidenţă, că nu a văzut fundamentarea din spatele acestei măsuri. El consideră că Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei restricţii, transmite News.ro.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urrmă Guvernul decide, dar cred trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat, vineri, la Petreşti, judeţul Dâmboviţa despre subiect. 

1 COMENTARIU

  1. Fundamentarea e simplă: dacă nu ai dreptul de la ora 20 pe stradă, e clar că magazinele trebuie închise mai devreme să poți ajunge acasă cu cumpărăturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here