Președintele CJ Caraș-Severin: „Am spus că se fură în județ și constat că se fură la greu. Oriunde intru și analizez, mă crucesc”

Președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca (PNL), a explicat cum se fură la modernizarea drumurilor din județ: la un control, a descoperit că 23% din stratul de asfalt lipsea.

Încă din decembrie, Dunca a scris pe Facebook că va „decima” direcția județeană de drumuri, din subordinea consiliului județean. El a definit această direcție drept o „structură mafiotă”.

Președintele CJ Caraș-Severin a prezentat rezultatele unor verificări a calității lucrărilor la drumurile din județ, verificări din care reieșea că stratul de asfalt era de doar trei centimetri, în loc de șase. 

Acum, Dunca a declarat, pentru Expres de Banat, că firmele care repară drumurile din Caraș-Severin nu mai trebuie să dea șpagă, dar trebuie să execute lucrările conform contractului.

„Diriginții noștri de șantier sunt cei care gestionează acest furt de resurse și ei sunt plătiți de noi, de Consiliul Județean. Aceștia au făcut posibil ca la o asfaltare în zona Obreja, de 10,5 km, să găsesc acum cu 23% mai puțin asfalt. Asta, pe înțelesul tuturor, înseamnă că un drum de 10,5 km, în loc de 10 cm de asfalt, are în medie doar 7,8, care înseamnă 700-800 mii de lei furați. Furați, pentru că lucrarea e gata!”, a arătat Dunca. 

Potrivit lui Dunca, din 36 de carote, în 34 grosimea asfaltului este mai mică decât cea agreată în contract și achitată de CJ. 

„Țin să-i avertizez pe toți care lucrează de azi încolo, de acum 3-4 luni încoace, că ei nu mai trebuie să dea șpagă la nimeni! (…) Dar trebuie să facă ce scrie în caietul de sarcini și ce scrie în proiect. Se mai greșește, dar e diferență între a greși și a fura. Noi urmărim furtul pentru că banii sunt foarte puțini și resursele sunt de toată jena, țara are mari probleme, județul are mari probleme, bugetul e mic și nu ne permitem să ne batem joc de oameni”, a mai afirmat președintele CJ Caraș-Severin. 

1 COMENTARIU

  1. Modelul Dragnea în teleorman, când a făcut km de 800 de metrii….!!!..
    Sunt putini oameni ca acest președinte în țară….totusi felicitări, să sperăm că se vor molipsi și alți președinți de județe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here