Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că dosarul privind înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO este unul ”serios”, punctând că avem toate şansele să existe o decizie favorabilă în acest sens.

Din câte ştiu eu, în luna iunie este o sesiune (n.r. – a UNESCO). Să vedem dacă va figura pe ordinea de zi. Dosarul, după părerea mea, este un dosar serios şi cred că avem toate şansele să avem parte de o decizie favorabilă. După ştiinţa mea, minele romane care sunt prezente în situl de la Roşia Montană sunt unice în lume”, a spus Orban la Parlament, înainte de a participa la Adunarea de alegeri a Comitetului de Coordonare al PNL Sector 1.

El a arătat că vineri ministrul Culturii a transmis solicitarea de reluare a procedurii de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

Premierul a susţinut că înscrierea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO nu afectează „situaţia juridică” a sitului.

Ce se va întâmpla la ICSID depinde de ceea ce s-a întâmplat în raporturile dintre companie (n.r. – Gabriel Resources) şi statul român, Guvern, ministere, până la momentul la care compania a dat în judecată statul român„, a afirmat Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here