Orban: Moţiunea nu va lua niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR. Dacă un parlamentar PNL va vota, va fi exclus din partid

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că moţiunea de cenzură nu va lua niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR, precizând că parlamentarii PNL nu vor vota la moţiune. Orban a precizat că în cazul în care un parlamentar PNL va face acest lucru, el va fi exclus din partid, transmite News.ro.

Orban a fost întrebat marţi, despre votul la moţiunea de cenzură.
“Nu va lua niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR”.
Întrebat dacă era acelaşi rezultat şi dacă parlamentarii coaliţiei ar fi votat, Orban a răspuns: “Cel mai probabil da. Numai că suntem patru grupuri parlamentare pentru prima oară confruntaţi cu o moţiune, noi trebuie să asigurăm coeziunea actului de guvernare, să dezvoltăm o încredere reciprocă şi asta a fost decizia noastră ca să nu existe niciun fel de…Era suficient să apară un singur vot în plus şi începea deja să înceapă o cântare că cine e parlamentarul care a votat moţiunea de cenzură şi am hotărât clar: suntem prezenţi, nu votăm”.
Liderul PNL a mai afirmat că nu ştie dacă au existat negocieri între liderii PSD şi parlamentarii din coaliţie.
De asemenea, întrebat dacă cineva din PSD a încercat să discute cu el despre votul la moţiune, Orban a răspuns: “Nu, PSD a dat numai declaraţii publice insinuând că eu aş putea să determin parlamentari PNL să votez în favoarea moţiunii. Este o calomnie, o jignire fără margini la adresa mea ca cineva să îmi spună că eu aş putea vreodată nu să votez sau să îi cer unui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD-ului. Probabil au vrut să bage băţul prin gard în interiorul PNL rostind insinuări şi calomnii despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură”.
De asemenea, Orban a mai transmis că daca un parlamentar PNL nu va respecta decizia partidului privind votul la moţiune, va fi exclus din partid.
“Nu mai este membru al PNL. În conformitate cu statutul, nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale PNL, mai ales într-o situaţie de genul ăsta, duce automat la pierderea automat a calităţii de membru. E temei de excludere din partid”, a precizat Orban.

1 COMENTARIU

  1. Motiunea – bat-o vina a cazut inainte de a incepe . Cele doua mari teme anuntate cu atita graba – Motiunea de cenzura si Alegerile anticipate sau transformat in FUM. Constitutia ne spune clar (aceea modificata de curind de catre CCR )presedintele numeste un premier desemnat ce isi formeza o majoritate si alegerile anticipate nu pot avea loc decit in urma unui consens parlamentar . -Mai are cineva vreo indoiala cum masurile luate de catre premierul Citu sunt gresite ? Mai crede cineva in antivaccinisti , antipandemisti , anti guvern si anti presedinte ? Mai poate spune cineva ca autostrazile zac in paragina , ca banii de la PNNR nu vin , ca masca a fost o prostie si ca legile fostelor guvernari sunt bune(vezi coalitia lui Dragnea ) ? Mai poate cineva sa zica ca Romania a luat-o in sens invers ? Toata opozitia nu mai are ce sa mai zica – este in ‘silenzio stampa’ – li sau fisiit toate temele de campanie . Premierul nu numai ca nu a fost demis dar va cistiga si alegerile din PNL ce vor lasa deschisa o poarta tuturor romanilor ce doresc democratie si va capacita un imens numar de votanti indecisi ce acum chiar au de unde sa aleaga .Ascensiunea fulminata a premierului Citu nu mai poate fi oprita . Momentul in care si presedintele isi va arata negresit preferinta(din postura de fost sef PNL) , Orban va fi parasit (la nivel de votanti) -de mai toata lumea) . Singuratatea alergatorului de cursa lunga este evidenta , nici macar cintatul (am vazut cu totii ca este priceput si la asta ) nu il mai poate ajuta .Dupa un parcurs exceptional- favoritul tuturor a clacat in momentul pierderii alegerilor parlamentare(ce decizii eronate luate exact cu citeva zile inainte de alegeri a putut lua fostul premier ) si a pierdut in acel moment si sustinerea presedintelui Iohannis . Vom avea 4 ani condusi fiind de noul sef PNL si presedintele Iohannis .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here