Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi cere premierului Viorica Dăncilă să retragă candidatul pentu funcţia de comisar european, întrucât nu are şanse să treacă de votul comisiei de spcialitate, scrie news.ro.

„Suntem în ceasul al 12-lea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european care să reprezinte România”, afirmă Ludovic Orban.

„Revin din nou cu o somaţie adresată încă-premierului Dăncilă să retragă candidatul pentru funcţia de comisar european. Şansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor Legii 373, este un candidat care nu are şanse să treacă de votul comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât poziţionarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European şi mai ales exigenţele care există la nivelul Uniunii Europene, la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate şi de competenţă necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european”, a afirmat, luni, Ludovic Orban.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, va fi audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here