Foto: INQUAM/George Călin

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că în ultimele două luni, mai exact din 23 februarie, s-au întors în ţară 1.279.000 de cetăţeni români. Premierul a precizat că, dintre aceştia, potrivit estimării guvernului, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă este de circa 300-350.000.

„Din 23 februarie, de când, practic, am monitorizat toate intrările în România, s-au întors 1.279.000 de cetăţeni români, iar cei mai mulţi dintre ei au venit din ţări europene, Italia, Spania, Germania, Franţa, Marea Britanie, unde a existat cea mai mare răspândire a virusului”, a declarat premierul Orban, conform Agerpres.

„Noi am carantinat şi am decis izolarea la domiciliu a sute de mii de români, iar aceste decizii, de fapt, au întârziat în primă fază şi, ulterior, au redus intrarea în faza de răspândire în comunitate. Foarte puţine ţări au avut curajul să facă aşa ceva”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a menţionat că estimarea guvernului cu privire la numărul de persoane care vor fi în căutarea unui loc de muncă este cam la „300-350.000 de cetăţeni români”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here