Orban refuză să calce în studioul Antenei 3: „Cine se duce acolo este țintă vie”. Ce spune despre banii dați de Guvern postului TV

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban anunță că va refuza, în continuare, sa meargă în studiourile Antena 3, post pe care l-a acuzat deseori de „dezinformare”. „La ora actuală, cine se duce acolo este tință vie”, spune premierul.

Într-un interviu pentru ziare.com, Orban a fost întrebat de ce guvernul finanțează cu bani publici si televiziunile care dezinformează in privința coronavirusului.

Ziare.com: Guvernul finanțează presa, în cadrul campaniei de informare privind COVID-19, fără niciun fel de criteriu privind etica jurnalistică. Este în regulă ca Antena 3, care a „otrăvit” spațiul public cu informații false și a promovat personaje care, la rândul lor, au dezinformat populația în timpul pandemiei, să primească bani de la Guvernul României prin această campanie?

Orban: Alocarea unor resurse se face pe baza unor criterii legale. Cetățenii citesc și se uită la mai multe ziare, televiziuni. Intenția este de a demara o campanie de informare către toți cetățenii, indiferent de ce televiziune, post de radio sau ce ziar apreciază. În ceea ce privește otrăvirea populației cu informații, avem instituții precum CNA-ul care trebuie să se ocupe de acest lucru.

Ziare.com: CNA-ul a mai dat amenzi.

Orban: Eu nu am călcat la Antena 3 de trei ani de zile. La ora actuală, cine se duce acolo este țintă vie. Aveam varianta să fac ca PSD, dar nu am făcut asta. Adică, cei de la PSD au dat bani publici numai către anumite publicații care îi susțin pe ei. Noi nu am vrut asta. Am urmărit ca mesajele de campania anti-COVID sa ajungă, de preferat, la toți cetățenii.

Ziare.com: Sunt cetățeni care nu sunt de acord ca banii publici, adică și banii lor, sa ajungă la televiziuni care dezinformează sau care au datorii imense la stat.

Orban: Eu sunt de acord cu dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here