Orban spune că îl va susține pe Mihai Chirică la primăria Iași „dacă Biroul Județean îl propune”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că va susţine o candidatură a fostului social-democrat Mihai Chirica pentru încă un mandat la Primăria Iaşi, dacă forurile de conducere din cadrul PNL la nivel judeţean vor decide acest lucru. El spune că nu i se pare corect să fie aruncată „o anatemă” asupra lui Chirica fiindcă a fost PSD-ist, având în vedere faptul că în ultimii ani acesta s-a poziţionat împotriva PSD. 

„Dacă Biroul Judeţean ia decizia să-l propună pe Chirica, Chirica este un om care aproape patru ani de zile s-a aflat, după emiterea Ordonanţei 13, într-un război deschis cu Dragnea, cu guvernul PSD, cu PSD ca partid politic, el nu poate fi considerat… e adevărat, el a fost ales din partea PSD, dar după emiterea Ordonanţei 13 el prin toate deciziile, prin toate acţiunile publice şi prin toate declaraţiile pe care le-a dat a fost împotriva PSD, ăsta e adevărul. Mai mult, l-a susţinut public pe preşedintele Iohannis în campania prezidenţială. Nu a mai avut absolut niciun fel de legătură cu PSD-ul. Acuma să încerci să arunci o anatemă asupra lui Chirica din punct de vedere politic, aducându-i aminte că acum o sută de ani a fost PSD-ist nu mi se pare corect. Dacă Biroul Judeţean va lua decizia de a-l propune ca şi candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în ceea ce mă priveşte pe mine voi fi de acord cu această decizie”, a afirmat preşedintele PNL luni seară, într-o emisiune la Digi 24. 

Orban a mai spus că nu este încă la curent cu „eventualele discuţii” referitoare la o candidatură a acestuia sub sigla PNL. 

El a afirmat că nu va mai accepta niciun fel de atac din interiorul PNL la adresa candidaţilor PNL, odată ce aceştia au fost desemnaţi candidaţi toţi membrii PNL având „obligaţia să-l susţină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here