Sediul OSIM a fost dezinfectat astăzi, iar programul de lucru a fost suspedat până pe 16 martie, după ce o angajată a fost infectată cu coronavirusul Covid-19, a anunțat Ministerul Economiei. Este vorba despre pacienta numărul 14, o femeie de 42 de ani din București, diagnosticată duminică.

Femeia, care a fost în concediu la Roma, a revenit în țară în 27 februarie și a mers la muncă în perioada 28 februarie-3 martie. Apoi, din 4 martie, angajata OSIM a cerut concediu de odihnă, potrivit unui comunicat de presă.

În zilele în care a lucrat, femeia a intrat în contact cu 29 de persoane.

Ea a fost plasată în carantină în 7 martie și confirmată cu Covid-19 în 8 martie.

În aceste condiții, OSIM a trimit la Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) lista cu cei 29 de contacți ai femeii și a cerut comunicarea măsurilor care trebuiesc luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toți salariații OSIM, cât și cu privire la clădirea unde se desfășoară activitatea.

Programul de lucru al OSIM a fost suspendat astăzi la prânz, când a început procesul de dezinfectare a clădirii.

Până la obținerea mai multor informații și continuarea acțiunilor de dezinfecție, conducerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a dispus ca programul de lucru OSIM să fie suspendat până luni, 16 martie 2020”, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here