Păcăleala lui Putin a expirat. Explozie de cazuri de Covid-19 în Rusia

Rusia a raportat duminică o creştere record de 6.060 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, aducând bilanţul total al îmbolnăvirilor de COVID-19 la 42.853, a anunţat centrul rus care gestionează criza coronavirusului.

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut accelerat în Rusia în această lună, deşi a raportat mult mai puţine infectări decât multe ţări europene occidentale în primele stadii ale epidemiei.

Toate nivelurile puterii lucrează într-un ritm bun, de manieră organizată şi responsabilă. Situaţia este sub control total. Întreaga noastră societate este unită în faţa unei ameninţări comune”, se menţionează într-un mesaj difuzat duminică de Kremlin, citat de Agerpres.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia dispune de toate instrumentele pentru a trece cu bine de pandemie.

Analizăm cu prudenţă experienţa altor ţări, interacţionăm activ cu prietenii şi colegii noştri străini, suntem atenţi la ce se întâmplă, urmărim riscurile, ştim ce trebuie făcut şi o vom face când va fi necesar”, a adăugat el.

Putin a recunoscut că lupta împotriva COVID-19 necesită resurse adiţionale, dar a afirmat că Rusia dispune de ele şi că le va utiliza pentru „a ajuta persoanele, familiile care se confruntă acum cu o situaţie dificilă”

Rusia are în prezent 42.853 de cazuri noi de coronavirus şi 361 de decese.

Miercuri, numărul contaminărilor cu noul coronavirus crescuse în Rusia cu peste 3.300, un alt record zilnic pe plan naţional. Astfel, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu aproximativ 800%, faţă de cel de la începutul lunii. Autorităţile federale au raportat că la 1 aprilie erau înregistrate aproximativ 2.700 de cazuri.

Circa 130.000 de persoane în Rusia se aflau sub observaţie medicală miercuri, fiind suspectaţi că ar fi putut contracta virusul, a indicat Serviciul federal de supraveghere în una din statisticile sale zilnice.

Oficialii ruşi s-au grăbit să impună măsuri de carantină şi izolare în ultimele două săptămâni pe întreg teritoriul ţării, urmând exemplul capitalei ruse Moscova, care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut responsabililor ruşi să se pregătească de cel mai sumbru scenariu, menţionând că armata s-ar putea implica în viitoarele măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

Într-o primă etapă, Rusia a răspuns prompt la răspândirea noului coronavirus în China vecină, cu care a închis frontiera în luna ianuarie.

Autorităţile ruse au adoptat măsuri extinse de carantină pentru persoanele sosite din alte ţări în acea perioadă, dar Rusia a rămas în urma altor ţări europene în privinţa impunerii de măsuri la scară naţională.

În prezent, cea mai mare parte a ţării se află sub incidenţa măsurilor de izolare, măsură impusă pentru prima oară la Moscova cu peste două săptămâni în urmă, când oamenilor li s-a spus să stea în case, cu excepţia urgenţelor, pentru a preveni propagarea virusului.

Autoizolarea este singura opţiune, a spus Putin – care lucrează de la distanţă – într-o declaraţie televizată de săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here